A címvédő nyerte a rangadót

2017.10.06. 22:08 |
 A DVTK Jegesmedvék csapata 2-1-re verte a MAC Budapestet az Erste Ligában, ezzel a tabella élére állt.

Az idény talán eddigi legjobb találkozóját vívták az előző két szezon döntősei. A mérkőzést a helyszínen tekintette meg Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány is. A hazaiaknál Gőz Balázs sérülés miatt nem léphetett jégre, de ott volt a csapatban a visszatérő Colin Joe.

Nagy lendülettel kezdték a rangadót a felek, Adorjánnak már az első percben védenie kellett, majd a sérülésből felépülő Bálizsnak is akadt dolga. Az DVTK legnagyobb helyzetét Galanisz hagyta ki emberelőnyben, a MAC kapusa a gólvonal elől kanalazta ki a korongot. A miskolci csapat négy percig játszott előnyben, és bár Kulmala, Sakaris és Vas is nagy lövéseket mutatott be, de ezek rendre kipattantak a vendég kapusról. A négy a négy elleni játék sem hozott gólt.

A második harmadban aztán megtört a jég, a hazai csapatkapitány, Magosi Bálint szólója után betalált a 23. percben. A MAC is dominánsabban játszott, és három perccel később egyenlített: Macaulay távoli lövését Adorján nem tudta hárítani. Brance Orbán a kapuvasat találta el, majd a többi MAC-kísérlet sem járt sikerrel. A harmad végére kijött a szorításból a DVTK, és felváltva forogtak veszélyben a kapuk.

A MAC nem tudta gólra váltani kettős emberelőnyét a záró harmad elején. Továbbra is lüktető volt az iram, a két kapust rengeteg lövéssel tesztelték. A miskolciak tudták bevenni a kaput: a Galanisz által visszatett korongot Jed Rusk lőtte be nagy erővel az 56. percben. A vendégek a hajrában hat a négy ellen támadhattak, de nem sikerült egyenlíteniük.

Az élvezetes, nagy iramú rangadón aratott győzelemmel a DVTK átvette a vezetést a tabellán.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-1 (0-0, 1-1, 1-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: "Remek mérkőzést sikerült játszanunk, talán az eddigi legfontosabb győzelmünket arattuk. Nagyon színvonalas játékot láthattunk, jó volt látni, hogy eddig jutott a magyar jégkorong. A kapusok mindkét oldalon remekül szerepeltek, és el kell ismernem, hogy a szerencse is mellénk szegődött. A tervek szerint sikerült a játék mnind a 60 percében fokuszáltan játszani, és ennek nagyon örülök, szerintem megérdemeltük a győzelmet."

Majoross Gergely: "Nem volt jó a kezdés, a DVTK jobban állt bele a meccsbe. A védelmünk nem volt rossz, és Bálizs Bence remek teljesítményt nyújtott, így az első harmadot sikerült kapott gól nélkül zárni. A második harmadban sikerült uralnunk a meccset, itt bárki magához ragadhatta volna a vezetést, és ez végül a hazaiaknak sikerült, de végig nagyon szoros volt a mérkőzés. Amit tanultunk, hogy egyszerűbben és célratörőbben kell játszanunk, és akkor eredményesebbek tudunk lenni."

Gyerehokizni