Zajlik az átigazolási szezon a felnőtt válogatott játékosainknál

2017.06.02. 12:46 |

A szezon végeztével a játékosok kis pihenőt kaptak, de sokan már szárazon edzenek, idővel pedig jégen kezdik meg a felészülést a 2017-18-as szezonra. Természetesen a klubok és menedzserek gőzerővel dolgoznak a jövő évi csapat összeállításán, jelen cikkünkben a felnőtt válogatott tagjainak átigazolását vesszük górcső alá.

A Divízió 1/A Vb-n részt vett játékosaink közül jópáran máris új otthonra leltek. A csapat rangidőse Vas János az EBEL-ből igazolt az előző szezon MOL- liga bajnokához a DVTK Jegesmedvékhez. Érdekesség, hogy az átigazolási szezon kezdetén, még a kijevi vb előtt klubot váltott a válogatott kiválósága, aki röviden így értékelte az átigazolást. „A DVTK nagyon kedvező ajánlattal keresett meg, tetszik az az irány amerre a klub tart, és nagyon gyorsan meg tudtunk állapodni a klubbal minden részletben, örülök, hogy jövőre meg mutathatom mit tudok a MOL- ligában.”

Nem csak Vas János volt az egyetlen válogatott játékos, aki elhagyta a székesfehérvári EBEL csapatot. Andrew Sarauer négy év után hagyta el a koronázó várost, de marad az EBEL-ben és Villachban folytatja, ott ahol Kevin Wehrs is játszott az előző szezonban. A Villach ugyanakkor azt is bejelentette, hogy nem hosszabbít Kevin Wehrs-szel, így a magyar hátvéd egyelőre csapat nélkül áll. Szintén nem hosszabbított a Fehérvár Kalvin Sagerttel így ő is csapatot keres jelenleg.

A világbajnoki keret legfiatalabb csatára Galló Vilmos szintén klubot váltott. A svéd első osztályú Linköping csapatát a több jégidő és a fejlődés érdekében a másodosztályú Timra alakulatára cserélte. A Timra nagyon fiatal keretet rakott össze a következő szezonra, aminek a fiatal magyar csatár is fontos szereplője lehet, röviden meg is indokolta az átigazolás okait. „ A váltásom oka leginkább az volt, hogy nem kaptam meg azt a mennyiségű jégidőt, ami szükséges lenne ahhoz, hogy tovább fejlődjek és sokoldalú játékossá válhassak.”

Folyamatosan beszámolunk a jövőben is válogatott játékosaink átigazolásáról.