Szoros meccsen vereség az Egyesült Államok ellen

2017.08.03. 22:15 |

A magyar U20-as csapat, a szezon nyitásaként szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az USA U18-as csapatától. Tavaly 4-1 lett a végeredmény, idén egy góllal közelebb kerültünk.

A magyar U20-as válogatott a jégkorongszezon nyitásaként az USA U18-as csapatát fogadta, az amerikai együttes az Ivan Hlinka nemzetközi tornára készül. Svasznek Bence vezetőedző Nagy Kristófot nevezte a kapuba, Tóth Balázs volt a helyettese. Az Egyesült Államoknál a jövő évi NHL drafton is előkelően rangsorolt Isaiah Saville kezdett. Majoross Barnabás kapta meg a csapatkapitányi C betűt.

Nagyon korán vezetést szerzett a kék mezes együttes, az első cseréből betalált Jack Randl. A magyar csapat első helyzete Papp Kristóf előtt adódott, aki Vértes Nátán visszatett passzát lőtte kapura. Többször is emberhátrányba kerültünk, hősiesen védezetünk, sőt Szabó Bence révén egy kontrára is futotta. Lassú kezdés után szépen lassan magunkra találtunk és a harmad második felére már teljesen egyenlő partnerek voltunk. A harmad végén Tóth Gergely és Sebestyén Dávid összjátéka, valamint Vértes Nátán és Kiss Patrik lövése is  veszélyes volt. A játék képe alapján elégedettek lehettünk húsz perc után.

A második harmadot jól kezdtük, kettős emberelőnybe kerültünk, amikor Sándor Flórián lőtt  remekül, a kipattantót Péter Andor értékesítette és ezzel egyenlítettünk (1-1). A meccs felénél kapust cseréltek a csapatok, érkezett Ben Kraws és Tóth Balázs. Nagy Ákos tesztelte az új kapust, ezt még fogta, de nagyon jól játszottunk, a vezető gólunkat végül egy kipattanó után Szita Donát szerezte meg. Megérdemelten vezettünk 36 perc után a világ legjobb ifjúsági csapata ellen. A gól után felébredtek a kékek és elővették azt a nagyon kemény fizikai hokit, amit tudnak. A sok ütközésnek meglett az eredménye, kevesebb, mint két perc alatt kiegyenlítettek Hall révén. A harmad végére feljöttek az amerikaiak és az utolsó percben egy gyönyörű egyéni akció végén visszavették a  vezetést.

A harmadik harmadra is kemény játékkal jöttek ki a magyar fiúk, becsülettel mentünk, sok parázs helyzet alakult ki az amerikai kapu előtt. A semmiből jött az amerikaiak újabb gólja, a 45. percben  Curtis Hall ismét betalált egy eladott korong után. A harmad  hátralévő ideje küzdelmesre alakult, az első perctől nem kímélte egymást a két csapat, de ekkor záporoztak az ütközések és volt egy két durvábbnak tűnő szabálytalanság is, szerencsére sérülés nélkül. Az utolsó tíz percben többször is emberhátrányban játszottunk, így sajnos nem tudtunk jobban felzárkózni. A végeredmény 4-2 lett az amerikaiaknak, de  kifejezetten jól játszottunk a meccs egyes szakaszaiban, vezettünk a világ legjobb ifjúsági csapata ellen, ami nagy teljesítmény. Egy év alatt egy góllal közelebb kerültünk a riválishoz, a mutatott játék alapján talán többel is.
 
 
Name Pos. Club
Nagy Kristóf G MAC
Tóth Károly Balázs G Black Wings Linz (AUT)
Bukor Rajmund D VASAS
Erdély Botond D IOGJA
Fejes Nándor D MAC
Horváth Milán D IOGJA
Kiss Roland D UTE
Oroszí Álmos D Vasas
Sándor Flórián D IOGJA
Szabó Bence D IOGJA
Dézsi Bence F IOGJA
Kiss Patrik F IOGJA
Majoross Barnabás F MAC
Mihály Ákos F IOGJA
Molnár Dávid F MAC
Nagy Ákos F IOGJA
Papp Kristóf F Honeybaked (USA)
Péter Andor F IOGJA
Sebestyén Dávid F MAC
Szita Donát F IOGJA
Tóth Gergely F MAC
Vértes Nátán F IOGJA
Stáb
Svasznek Bence Vezetőedző
Kiss Dávid Edző
Vas Márton Edző
Máthé Csaba Kapusedző
Berkes Brigitta Fizióterapeuta
Tornyi Gábor Felszerelésmenedzser
Végh Benedek Csapatvezető
Závodszky Szabolcs Médiamenedzser
 
 

Gyerehokizni