Súlyos vereség Szlovéniától

2017.06.26. 18:34 |

Az előző napi Argentína elleni győzelem után, nagy vereségbe szaladt bele az inline válogatott a pozsonyi vb-n, 8-1-re kaptunk ki Szlovéniától.

Az első negyedben nem kezdtünk rosszul, de gólt nem sikerült szerezni, majd Szlovénia átvette a kezdeményezést. Duschek több nagy ziccert is hárított. Négy perccel a harmad vége előtt támadtunk, de a 2 az 1 elleni szituációt nem tudtuk gólra váltani.

Sajnos a második negyed rosszul kezdődött, szinte alig dobták be a korongot, egy mintaszerű akció végén a rivális megszerezte a vezetést. Domináltak a szlovénok, az első gólnál gólpasszt adó Rajsar a 17. percben tovább növelte a kék-fehér-zöld csapat előnyét (0-2).

A harmadik negyedet emberhátrányban kezdtük, nagyon fontos volt, hogy ezt ki tudjuk védekezni és meg tudjuk kezdeni a felzárkózást. Szlovénia betalált, ráadásul a harmadban további kétszer voltak eredményesek nyugati szomszédaink.

A záró játékrészre 5-0-ás szlovén előnnyel fordulhattunk, Duschek Dávidot Garbacz Máté váltotta, így a fiatal kapus is bemutatkozhatott a világbajnokságon. Jobban játszottunk, mint az előző harmadban, de nem akart megszületni a szépítő találat. Újonc kapusunknak sem sikerült hárítani, amikor 7 perccel a mérkőzés vége előtt Koblar is beköszönt. Nem vettek vissza a szlovénok, további két gólt lőttek, így 8-0 volt az állás oda, amikor Kiss Ákos gyönyörű akció végén meglőtte a becsületgólt.

Hoffmann Attila szövetségi kapitány értékelte a mai mérkőzést:

„Az első 5-6 percben jól játszottunk, de gólt nem tudtunk lőni. Sok egyéni hibát vétettünk, az ellenfél pedig van annyira rutinos csapat, hogy ezt kihasználja. Nagyon hatékony volt az ellenfél letámadása, ami a hátulról építkezésünket megzavarta, ebből jöttek aztán a hibáink. Jó lett volna, ha korábban jön az első gólunk, az talán lelkileg helyre billentette volna a fiúkat. Reálisan nincs ekkora különbség a két csapat között, de fejben nagyon szétestünk, sokszor hagytuk egyedül az ellenfelet kapunk előtt és ezeket a könnyű helyzeteket simán belőtték. Ez egy A csoportos szintű ellenfél volt, aki ellen nem lehet ennyit hibázni. Két évvel ezelőtti vb-n is jellemző volt már ránk ez a kettősség. Ha megy a játék akkor remekel mindenki, ha nem, akkor viszont nagyon mélyre tudunk zuhanni. A két véglet között kellene megtalálni a középutat. Holnap játszunk a csoport második helyéért, a sikerhez azt a mentalitást és morált kell visszahozni, ami az Argentína elleni meccsen megvolt.”


Szlovénia szinte biztosan csoportelső. Holnap 13 órától Új-Zéland ellen a csoport második helyéért játsszunk.

A divízió I-es világbajnokságon szereplő inline-válogatott:

No.

Név

Poszt

Klub

28

DUSCHEK

Dávid

GK

Győr

4

FEIL

Arnold

F

Győr

17

FEKECS

Norbert

F

Marczi Skate

22

GALLÓ

Vilmos

F

Flemmingsberg

39

GARBACZ

Mate

GK

Marczi Skate

8

KISS

Ákos

F

Győr

6

KUKUCSKA

Balázs

D

Marczi Skate

12

LENCSÉS

Tamás

D

Győr

87

MACH

Márton

D

Marczi Skate

NÉMETH

Árpád

D

MAC

57

ORBÁN

Attila

D

Marczi Skate

77

PETERDI

Imre

F

Marczi Skate

95

POZSÁR

Márk

D

Pesterzsébet

88

RAFAJ

Attila

F

Rokko

21

REVÁK

Zoltán

D

Győr

67

SÁNDOR

Szilárd

D

Marczi Skate

91

SZAPPANOS

Dávid

F

Marczi Skate

A szakmai stáb:

Hoffmann Attila – szövetségi edző
Peterdi Imre – edző
Pap Gábor – csapatmenedzser
Illés Sándor – felszerelés-menedzser
Marczi Ádám – felszerelés-menedzser
László Balázs – fizioterapeuta
Fohl Bernadette − orvos

A program:

Csoportmérkőzések:
2017. június 25., vasárnap: Magyarország–Argentína 6-1
2017. június 26., hétfő: 17:00 Magyarország–Szlovénia 1-8
2017. június 27., kedd: 13:00 Magyarország–Új-Zéland

Gyerehokizni