Az utolsó harmadot nyerte az U25-ös válogatott a csehek ellen

2017.04.09. 15:25 |
Nagy iramú mérkőzésen a csehek ismét jobbnak bizonyultak a magyar U25-ös válogatottnál: 5-2-es győzelemmel jöttek le a Tüskecsarnok jegéről.

A mérkőzés elejét a mezőnyben zajló küzdelem jellemezte, a magyarok keményen letámadták a cseheket, ezzel megakadályozva a gyors indításokat. Az első nagyobb helyzet mégis az ellenfél előtt adódott: Jiri Cernoch lőtt, de Arany Gergely remek reflexszel védett. A magyar fiúk távolról veszélyeztettek, s ha pontosabban érkeznek a kipattanóra, akkor az egyik ilyen szituációból könnyen gól is születhetett volna.

Ez azonban nem jött össze, ellenben a másik oldalon Robert Lis kapott remek passzt szélről, amely után egyedül találta magát szemben Arannyal, onnan pedig nem hibázott. Néhány pillanattal később emberelőnyben már a magyarok előtt akadt gólszerzési lehetőség, aztán Sárpátki Tamás egyéni akció után veszélyeztette David Pírs kapuját, de találat ezúttal sem született.

A csehek a harmad vége előtt még egyszer ünnepelhettek: gyors támadást vezettek, a pontos passzokba nem tudtak beleérni a magyar védők, Martin Matejícek pedig nem hibázott. Így az első harmad 2-0-s cseh vezetéssel zárult.

A második harmad két Szabó Dániel lövéssel indult, majd Reisz ment el a védője mellett a jobb szélen, de a középre adott passz pontatlan volt. Az ellentámadásból megint eredményes volt az ellenfél: Tomás Psenicka bal szélen korcsolyázott el a védők mellett, hogy aztán kilője a jobb felsőt.

Magyar oldalon Terbócs szerezhetett volna gólt Kereszturyval való remek összjáték után, de a csehek kapusa védte a lövését. A mérkőzés ezen szakaszában kemény harc folyt a pályán, a felek párosával ültek a büntetőpadon, de a négy-négy elleni játék sem a mieinknek kedvezett, hiszen Jaroslav Clouba belőtte csapata negyedik gólját is. Csapatkapitányunkat, Varga Arnoldot ez egészen felpaprikázta, ezt először életerős lövéssel, majd némi fizikai összecsapással szemléltette.

„Érik a gól” – hangzott fel a közönség soraiból, de Szita Donát lövése, és az emberelőnyös kísérletek sem mentek be. Ellenben a csehek hátrányban is komoly helyzetbe kerültek, ezúttal azonban Arany védett.

A harmadik harmad elején aztán megtört a jég, emberelőnyben Nemes Benjámin passzát Szita Donát értékesítette, azaz ő lőtte az U25-ös válogatott első hivatalos gólját. A folytatásban rendkívül felgyorsult a játék, helyzetek itt is, ott is adódtak, s végül Psenicka lapos lövése után került a korong ismét a kapuba.

A csehek rendesen megdolgoztatták a védőinket, akik igyekeztek állni a rohamokat, s jól is tették a dolgukat, hiszen az ellenfél többször már nem talált be. Ellenben egyre több időt töltöttek a büntetőpadon, öt a négy ellen jöttek a magyar helyzetek, Nemes Benjámin mégis akcióból szerezte meg a csapat második gólját. A mérkőzés 5-2-es cseh győzelemmel zárult.

Az U25-ös válogatott programja:
Április 8., szombat: Magyarország−Csehország 0-3
Április 9., vasárnap: Magyarország−Csehország 2-5