Küldöttgyűlést tartott az MJSZ 2017. május 30.-án

2017.05.30. 14:05 |

Megtartotta éves rendes küldöttgyűlését a Magyar Jégkorong Szövetség, amelyen a beszámolókat és a költségvetést is elfogadták. Kovács Zoltán 19 év főtitkárság után szakmai alelnök lett, dr. Kolbenheyer Zsuzsanna pozíciója módosult, általános alelnökké választották a küldöttek. Új taggokkal bővült az elnökség és a felügyelőbizottság, tiszteletbeli taggá választották Takács Istvánt és Ocskay Gábort.

Az ügyrendi kérdéseket követően dr. Kolbenheyer Zsuzsanna alelnök röviden előadta a 2016-os szakmai beszámolóját, áttekintve korosztályonként az elért eredményeket. A 2016. évi pénzügyi beszámolót, és az éves mérleget Sipos Levente operatív igazgató vázolta, és szintén ő terjesztette elő a 2016. évi közhasznúsági jelentését. A felügyelőbizottság nevében Horváth László számolt be. Az előző év előterjesztéseit, szakmai beszámolóit és mérlegeit egyhangú szavazattal fogadta el a közgyűlés.

A szövetség 2017. évi szakmai tervét dr. Kolbenheyer Zsuzsanna vázolta, kitért a tervezett felkészülési és tétmérkőzésekre, összefoglalta a ligák és bajnokságok idei kiírását. Sipos Levente beszélt a 2017.évi költségvetésről, amely idén másfél éves időtartamot ölel fel, aminek az a célja, hogy a pénzügyi- és TAO–elszámolás, valamint a jégkorongszezon egyben kezelhető és tervezhető legyen. Ezeket az előterjesztéseket szintén egyhangúan fogadták el a küldöttek.

A küldöttgyűlés szavazatai alapján Kovács Zoltán, szakmai alelnökként dolgozik tovább, egyúttal lemondott főtitkári pozíciójáról és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatóként dolgozik tovább. Szakmai alelnök helyett általános alelnökként folytatja munkáját dr. Kolbenheyer Zsuzsanna. Az MJSZ elnökségi tagjává választották dr. Cser-Palkovics Andrást és dr. Zsigmond Barna Pált. Deák Lászlót a PWC partnerét a felügyelőbizottság tagjává választották, Horváth László korábbi FB-tag pedig a felügyelőbizottság elnökeként folytatja. A székely, illetve a magyar hokiért tett sok éves áldozatos munkájáért, Takács Istvánt és Ocskay Gábort, tiszteletbeli taggá választotta a küldöttgyűlés.

A küldöttgyűlés után az elnökség is összeült és a lemondott Kovács Zoltán helyére az eddigi operatív igazgatót, Sipos Leventét választották a Magyar Jégkorong Szövetség új főtitkárának.

Such György az MJSZ elnöke adja át Takács Istvánnak az emlékplakettet