Kihirdették az Egyesült Államok keretét

2017.07.31. 13:33 |

Hamarosan megérkezik Budapestre az USA U18-as csapata, amely szombatig edzőtáborozik nálunk, csütörtökön pedig összecsap a magyar U20-as válogatottal. Alighanem senkit nem fog meglepni, ha ebből a csapatból néhányan idővel az NHL-ben is komoly karriert futnak be. Lássuk kik érkeznek hozzánk.

Az előző évi csapatból Ryan Poehling nagyon előkelő 25. helyen kelt el a drafton, a Montreal Canadiens jóvoltából. De szintén kiválasztották Keith Petruzzelli, Cayden Primeau, Michael Anderson, Tyler Inamoto, Ben Mirageas, Clayton Phillipse, Reilly Walsh, Alexander Chmelevski  és Ivan Lodnia játékjogát is a későbbi körökben.

Az érkező csapat vezetőedzője ismét Clark Donatelli lesz, aki a Pittsburg Penguins AHL-es alakulatának a Wilkes Barre/Scranton Penguins vezetőedzője. Segítői  Nick Fohr, Justin Forrest, Cory Laylin, Matt Millar és Scott Paluch lesznek.

Az első számú kapus Isaiah Saville lesz, aki az USHL-ben fog jövőre játszani és a 2019-es NHL draft egyik magasan rangsorol kapusa, helyettese Ben Kraws. A védelembe hét hátvédet jelölt a csapat vezetősége, aki mindnyájan elég komoly csapatokból érkeznek. Közülük is érdemes kiemelni Adam Samuelssont, aki a legkisebb fia a korábbi NHL sztárnak Ulf Samuelssonnak. A fiatalember két idősebb testvérét Phillipet és Henriket egyaránt előkelő helyen draftolták, mindketten pályára léptek már az NHL-ben, de az áttörés egyelőre még várat magára. Christian és Cole Krygier szintén egy korábbi NHL játékos Todd Krygier gyermekei. A további négy hátvéd Jacob Semik, Will MacKinnon, Michael Ferrandino és Stanislav Demin természetesen mind szerepelnek a következő két év draftlistáin.

Ahogy a védelemben, úgy a csatársorban is több játékos édesapja ismerős lehet a honi hokirajongóknak. Phililppe Lapointe  a kétszeres Stanley kupa győztes Martin Lapointe gyermeke. Ryan Savage egy szezont a RedBull Salzburg csapatában is játszott az utánpótlásban, édesapja Montreal Canadiens korábbi csatára Brian Savage. Nem meglepő módon a csatárok közül is sokan szerepelnek kiemelt helyen, a következő két év legnagyobb NHL igéretei között. Közülük is Curtis Hall, Blade Jenkins, Jack Jensen, Blake McGloughlin és Jack Randl azok, akiket érdemes lesz különösen figyelni.

Az USA U18-as csapata legnagyobb erőssége talán az elképesztő fizikai paraméterekkel rendelkező védelme, de a csatárait sem érdemes leírni, hiszen komoly tehetségek vannak közöttük. Érdekesség, hogy a csapatból szinte minden játékos az NCAA egyetemi ligájába készül. Nem lesz őket könnyű idén se legyőzni az Ivan Hlinka tornán, ahová mindenbizonnyal idén is éremért utaznak. Ismét nagyon komoly és színvonalas mérkőzés vár a magyar csapatra, ez az amerikai csapat még a tavalyinál is erősebbnek tűnik.

Az MJSZ nagy szeretettel vár minden kedves érdeklődőt. A mérkőzés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Azon szurkolóink, akik regisztráltak a szeptember 30-i, 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség elnevezésű rendezvényre, automatikusan szerepelnek a vendéglistán.

Aki még nem tette meg az ITT regisztrálhat.

A mérkőzés kezdete:

2017.08.03. 19:30 Tüskecsarnok

Kapunyitás 18:30

Arra kérünk minden kedves szurkolót, hogy legkésőbb 2017.08.03. 12:00-ig regisztráljon a mérkőzésre. A beléptetéshez a nevet és emailcímet kell bemondani, ezért cserébe kapnak karszalagot a kedves nézőink.

A helyeket érkezési sorrendben lehet elfoglalni. A sajtó munkatársai sajtóigazolvány felmutatásával tudnak belépni a rendezvényre.

Az USA kerete és a játékosok 2017-2018-as szezonbeli csapata.

Kapusok (2)

18     Jack Randl                               Omaha Lancers, USHL

19     Jack Jensen                             Eden Prairie HS

20     Philippe Lapointe                     Lincoln, USHL

22     Brady Meyer                              North Branch HS/ Bloomington, USHL

23     Ryan Savage                              Fargo Force, USHL

Csapattagok:

Vezetőedző: Clark Donatelli, (Wilkes Barre Scranton Penguins, AHL)

Segédedző: Nick Fohr, (USA Hockey, NTDP, USHL)

Segédedző:  Justin Forrest, (Wilkes Barre Scranton Penguins, AHL)

Segédedző: : Cory Laylin, (Hamline University, MIAC)

Segédedző: Matt Millar, (Dubuque Fighting Saints, USHL)

Segédedző:  Scott Paluch, (USA Hockey Regional Manager)

Csapatvezető: Mark Kumpel, (Eastern Hockey League Commissioner, EHL)

Csapatorvos: Dr. Leo Chen, MD.

Fizikotarapeuta: Kevin Krueger, MS, PT, CSCS.

Felszerelésmenedzser: Jacob Visser, (USA Hockey, NTDP,USHL)

Általános menedszer: Kevin McLaughlin, (USA Hockey Sr. Director, Hockey Development)