Készül USA ellen az U20-as válogatott

2017.08.01. 17:10 |

A magyar U20-as nemzeti csapat megnyitotta a szezont egy közös edzéssel, a rövid edzőtábor, az USA elleni szezonnyitó mérkőzésre való felkészülést szolgálja. Értékelte az első napot Vas Márton és Svasznek Bence is.

Svasznek Bence vezetőedző és az edzői stáb három részre osztotta fel a keretet, az egyes csapatok mellett Vas Márton, Mihály Jenő és Jánosi Csaba látja el az edzői feladatokat. Svasznek Bence, Kiss Dávid és a kapusedző Máthé Csaba a játékosokat figyeli meg.

A három szelekcióból kettő háromszor, míg a harmadik két mérkőzést fog játszani az első nap folyamán. A napi programot Vas Márton előadása színesítette, aki egy előadást tartott a fiataloknak a légiós élet kihívásairól és körülményeiről, egyúttal hasznos tanácsokkal is ellátta a fiúkat.

A válogatott korábbi kapitánya karrierje során először nyilatkozott edzői minőségben : „Hála Istennek nem kell eljátszanom a nagy főnök szerepét, ezek a fiúk már tudják, hogy mit kell csinálniuk. Teljesen más a szerepem, mint korábban, ami furcsa is számomra kissé, de szeretnék hamar beletanulni és jó szakemberré válni. Fehérváron már dolgozgattam ezzel a korosztállyal, főleg szárazon, tehát nem teljesen ismeretlen a közeg. Ami a mai meccseket illeti tempóval egyelőre nincs gond, az azért látszik, hogy a fiúk most értek vissza a nyári szünetből, de úgy gondolom, hogy hamarosan belerázódnak a dolgokba”

Svasznek Bence vezetőedző is értékelte a napot: „Azt kaptuk, amire számítottuk, régen voltak jégen a fiúk, nem olyan folyamatos a játék, ami elvárható lenne vagy amit tudnak. Szerencsére lefelé nem lóg ki senki, jó társaság jött össze mihamarabb bele kell rázódni a tempóba. Nagy trükkökre, taktikai húzásokra ilyen rövid idő alatt nem lehet felkészülni. Óriási dolog, hogy az aktuális ifjúsági világbajnokkal játszunk, a tavalyi csapat fele elkelt idén az NHL drafton. A világ egyik legjobbja ellen mindenki fel tudja mérni, hogy mit tud és helyre tudja rakni magát, hogy miben kell fejlődni a legjobbakhoz képest. Nagy kaland és lehetőség ez a fiúknak, amire ritkán van lehetősége az embernek.”

A táborban az előzetesen meghívott keretből Bugár Gábor, Seregély Máté, Varga Tamás, Kreisz Brúnó, Szigeti Ákos, Kedves Richárd, Korcsma Bence, Horváth Bálint Dominik, Vincze Gergő, Garbacz Máté, Kovács Dávid, Daadou Ádám, Kanyó Tamás, Révész Marcell és Horváth Bálint nem tudott résztvenni egyéb elfoglaltság miatt.

Az USA elleni mérkőzésen pályára lépő csapatot holnap kora délután hirdeti ki a szakmai stáb, a délelőtti edzéseket követően.
Név Poszt Klub
Győri Boldizsár K MAC
Kovács Dávid K Langnau
Kővári Dániel K KMH
Márkus Levente K UTE
Maros Botond K EAC Junior Capitals (AUT)
Nagy Kristóf K MAC
Szeles Martin K IOGJA
Bán Károly H KMH/PHC
Bukor Rajmund H VASAS
Darabos Krisztofer H DHK
Erdély Botond H IOGJA
Falus Ádám H Zürich Lions (SUI)
Fejes Nándor H MAC
Horváth Milán H IOGJA
Kiss Roland H UTE
Kováts Máté H VASAS
Molnár András H UTE
Oroszi Álmos H Vasas
Pokornyi Dávid H UTE
Sándor Flórián H IOGJA
Sarcia Antonino H MAC
Szabó Bence H IOGJA
Szécsi Patrik H KMH
Tornyi Gábor H Vasas
Vas Márk H IOGJA
Búzás Arnold CS IOGJA
Császár Hunor CS IOGJA
Csiki Attila CS VASAS
Dézsi Bence CS IOGJA
Horváth Ákos CS UTE
Kemény Patrik CS GYŐR
Kiss Patrik CS IOGJA
Kovács Sebestyén CS UTE
Lőczi Árpád CS MAC
Madácsi Benedek CS IOGJA
Majoross Barnabás CS MAC
Makovics Bence CS DAB
Mihály Ákos CS IOGJA
Molnár Dávid CS MAC
Nagy Ákos CS IOGJA
Pákozdi Bálint CS Okanagan HA (UK)
Papp Kristóf CS Honeybaked (USA)
Péter Andor CS IOGJA
Sebestyén Dávid CS MAC
Selmeczi András CS UTE
Szalma Zsolt CS UTE
Székely Mádai Gergő CS VASAS
Szita Donát CS IOGJA
Szlépka Armand CS Vasas
Tóth Gergely CS MAC
Tóth Renátó CS FTC
Török Viktor CS DAB
Varga Tamás CS VASAS
Vértes Nátán CS IOGJA
Stáb
Svasznek Bence Vezetőedző
Kiss Dávid Edző
Vas Márton Edző
Máthé Csaba Kapus edző
Jánosi Csaba Vendégedző
Mihály Jenő Vendégedző
Berkes Brigitta Fizikoterapeuta
Tornyi Gábor Felszerelés Menedzser
Végh Benedek Csapatvezető
Závodszky Szabolcs Média Menedzser 

Gyerehokizni