Itt az USA elleni keret

2017.08.02. 13:30 |

Véglegessé vált a magyar U20-as válogatott kerete  az USA U18-as csapata elleni mérkőzésre, 20 mezőnyjátékos és két kapus mutathatja meg a világ legjobb ifjúsági csapata ellen, hogy mit tud.

Svasznek Bence vezetőedző és stábja, három jeges edzés után jelölte ki a 2 kapus, 8 hátvéd és 12 csatár alkotta csapatot. Érdekesség, hogy a 22 játékosból mindösszesen 2 játékos játszik jelenleg külföldön. A keretből 10 játékos 1998-ban, 8-an 1999-ben míg két-két játékos 2000-ben és 2001-ben született.

Kiss Dávid edző nyilatkozott a kiválasztás menetéről és szempontjairól. „A tavalyi évvel ellentétben nem a vb keretet akartuk összehozni, hanem a pillanatnyilag legjobb magyar csapatot akartuk felkészíteni és kiválasztani. Sokan külföldön vannak, ezért velük nem tudtunk számolni. Egyértelmű, hogy két nap alapján nehéz reális képet kapni főleg, hogy két hónapja nem voltak jégen a fiúk. Évek óta egyre nehezebb döntést hozni, akár öt ugyanolyan erősségű sort is ki tudtunk volna állítani. A házi tornán körbeverés volt és nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a fiúk, nem volt senki, aki bármilyen irányba kilógott volna. Óriási előrelépés ez a sportág életében, reméljük tovább folytatódik ez a remek tendencia.

A ma délutáni edzés és a holnap reggeli átmozgatás után, USA ellen a következő összeállításban lép pályára a magyar U20-as válogatott:
Név Poszt Klub
Nagy Kristóf K MAC
Tóth Károly Balázs K Black Wings Linz (AUT)
Bukor Rajmund H VASAS
Erdély Botond H IOGJA
Fejes Nándor H MAC
Horváth Milán H IOGJA
Kiss Roland H UTE
Oroszi Álmos H Vasas
Sándor Flórián H IOGJA
Szabó Bence H IOGJA
Dézsi Bence CS IOGJA
Kiss Patrik CS IOGJA
Majoross Barnabás CS MAC
Mihály Ákos CS IOGJA
Molnár Dávid CS MAC
Nagy Ákos CS IOGJA
Papp Kristóf CS Honeybaked (USA)
Péter Andor CS IOGJA
Sebestyén Dávid CS MAC
Szita Donát CS IOGJA
Tóth Gergely CS MAC
Vértes Nátán CS IOGJA
Stáb
Svasznek Bence Vezetőedző
Kiss Dávid Edző
Vas Márton Edző
Máthé Csaba Kapus edző
Jánosi Csaba Vendégedző
Mihály Jenő Vendégedző
Berkes Brigitta Fizikoterapeuta
Tornyi Gábor Felszerelés Menedzser
Végh Benedek Csapatvezető
Závodszky Szabolcs Média Menedzser 

Gyerehokizni