Imádjuk Budapestet!

2017.08.02. 11:00 |

Clark Donatelli, az Egyesült Államok U18-as csapatának vezetőedzője fogalmazta meg terveiket és elvárásaikat a négy napos budapesti edzőtáborral és az Ivan Hlinka tornával kapcsolatban. Az elhangzottak alapján az amerikai küldöttség nagyon örül, hogy itt lehet.

Milyen célokkal érkeztek erre a négy napos edzőtáborra Budapestre?

Tavaly óriási segítség volt számunkra, hogy a magyar U20-as csapat ellen játszhattunk, amely fizikálisan nagyobb és erősebb csapat volt, mint mi. Jó és hasznos felkészülési meccs volt ez, ahol az eredmény másodlagos volt. Idén is szerettünk volna egy nagyobb és erősebb csapat ellen kipróbálni a taktikánkat. Tavaly nagyon tetszett számunka, mind a jégcsarnok, mind Budapest a magyar csapat pedig ideális partner volt számunkra. Mély benyomást tett ránk az itt szerzett élmény, nem volt kérdés, hogy idén visszatérünk.

Milyen előnyei vannak annak, hogy nálunk táboroznak és nem az Egyesült Államokban?

Mielőtt idejöttünk volt egy három napos összetartás Washingtonban. Amiatt is vagyunk itt mert fontos akklimatizálódni és felvenni a fordulatot a fiúknak. A várost pedig nagyon szeretjük és egy teljesen új közeg, ahol a fiúk is kibillennek a komfort zónájukból. A torna előtt két felkészülési mecset játszunk, egyet Magyarország, egyet pedig Szlovákia ellen.

A mostani keretnek mi a legnagyobb erőssége?

Úgy gondolom, hogy a védelmünk a kifejezett erősségünk, jó csatáraink vannak, de egyelőre nem tudnám megmondani, hogy melyik sorunk fogja a vállára venni a csapatot. A kapusaink és a védelmünk nagyon egységes, amire szükség is van, mert a mai hokiban kulcsfontosságú a kapu előtti terület uralma a győzelemhez.

Tavaly két kiváló kapussal érkeztek, ehhez képest jobb vagy rosszabb az idei páros?

Mindkét kapus eléggé stabil és megbízható teljesítményre képes, nem lehet okunk panaszra ezen a  fronton.

Ki lehet jelenteni, hogy a cél az Ivan Hlinka torna megnyerése és szezon végén pedig az újabb világbajnoki arany?

Igen ez a célunk. Az elmúlt években beérett annak a programnak a gyümölcse, amit az USA Hockey megindított. Most már nem túlzás kijelenteni, hogy minden nemzetközi tornára az aranyéremért utazunk. Remélem szezon végén sikerrel is jártunk és akkor Önök is elmondhatják mindez az Önök segítségével itt Budapesten indult.

Gyerehokizni