Hárman csatlakoztak a kerethez

2018.04.02. 20:50 |

A divízió 1/A-s világbajnokságra készülő férfi jégkorong válogatott kerete húsvét hétfőn sem pihent.

Elkezdődött a világbajnoki felkészülés harmadik hete. A játékosok többsége korán érkezett vissza az edzőtáborba háromnapos pihenőjéről. Mindenki jó hangulatban folytatta a munkát, a játékosok készen állnak a következő hetek feladataira.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja néhány helyen változtatott a kereten. Megköszönték az elmúlt két hétben végzett munkát a kapus Sevela Péternek és Kornakker Dánielnek, a védő Hruby Gellértnek, valamint a csatár Szita Donátnak és Kiss Zsombornak.

Csatlakozott a csapathoz az Innsbruck védője, Wehrs Kevin, a Quad Cityben szereplő csatár, Nagy Gergő, továbbá a KalPa támadója, Sebők Balázs, aki a rájátszásban öt meccsen öt pontot szerzett.

A mostani keretben négy hazai együttes játékosai képviseltetik magukat, három Ausztriában, egy-egy hokis pedig az Egyesült Államokban és Finnországban szerepel.

Ezen a héten az edző stáb az emberelőnyös és emberhátrányos játékra helyezi a hangsúlyt.

Szerdán Székesfehérváron, majd egy nappal később Bécsben Ausztria ellen lép jégre a válogatott.

Sebők Balázs: "Jó érzés itthon lenni. Még van egy kicsit keserű szájíze, hogy a csapatommal kiestem a rájátszásban, de jól érzem magam. Örülök, hogy nem zökkentem ki a játékból, frissnek érzem magam testileg és mentálisan is, ez segít itthon is belerázódni minél gyorsabban. Mindig jó egy sorban játszani Benk Andrással és Sárpátki Tamással, nagyszerű szélsők, így nekem is jól ment a játék."

Nagy Gergő: "Még lehetett érezni a jetlaget. Mindenki próbált segíteni, és igyekeztem a lábaimat megmozgatni, de nem volt egyszerű. Túl kell lendülni ezen az első pár napon. A tavalyi vb előtt megsérültem, így az összetartáson sem vehettem részt. A válogatottba hazajönni, meghívót kapni mindig különleges érzés, főleg olyan srácokkal, akikkel felnőttem, együtt játszottunk. Ez a mi generációnk, ismerjük egymást, itt mindig jó a hangulat. Különleges érzés a mezt felhúzni."

Wehrs Kevin: "Izgatott vagyok, hogy újra a srácokkal lehetek. A szezonom a klubommal véget ért, de legalább a kerettel lehetek és Magyarországért játszhatok. Jó érzés volt visszatérni a jégre, az elején kicsit rozsdásnak éreztem magam, de aztán egyre jobb lett."

A keret

Név Poszt Klub
Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós G Fehérvár AV19