Bemutatkoznak a mentoredzők

2017.08.04. 12:55 |

Az újonnan induló regionális mentoredzői programról már írtunk korábban, a programban dolgozó szakemberekről azonban eddig nem esett szó. Hiánypótló írás következik.

Darryl Easson neve ismerősen cseng sokak számára, a kanadai tréner 2013 óta dolgozik Magyarországon, aki járt már a Skoda és a Gyerehokizni.hu edzőtáborában az biztosan találkozott vele. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség és az USA Hockey által indított mentoredző képzések tapasztalatai mellett rengeteg nemzetközi jégkorongos projektben is részt vett. Darryl elsősorban az edzők képzésében bír komoly tapasztalattal, de korábban vezetőedzőként és másodedzőként is dolgozott több helyen az Egyesült Királyságban és Svájcban. Egyesületeknél és különböző korosztályos válogatottaknál is egyaránt edzősködött. Négy éve foglalkozik a klubok fejlesztésével az MJSZ mentoredzőjeként, így az új, kibővült stáb és az új program nagy mértékben tud támaszkodni eddigi munkájának információira.
 
Svasznek Bence, a szapporói csapat meghatározó tagjaként 165 alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, nyolcszoros magyar bajnok. Játékos pályafutásának befejezését követően, 2012-ben a MAC U16-os csapatánál kezdte edzői karrierjét. Párhuzamosan az U18 és az U20-as férfi válogatott mellett is dolgozott, majd két ezüstérmet szerzett a MAC Budapest felnőtt csapatával másodedzőként. Tagja volt a 2016-os VB-győztes U20 válogatott edzői stábjának. 

Mayer Péter már játékos pályafutása mellett 2001-ben elkezdett dolgozni edzőként, Miskolcon szinte az összes korosztály mellett dolgozott különböző pozíciókban, illetve összesen majd 4 szezonon át állt a felnőtt profi csapat kispadján is. A válogatottak mellett 2005-ben kezdett el tevékenykedni, másodedzőként az U18, az U20, vezetőedzőként az U16, míg az edző stáb tagjaként a felnőtt válogatott néhány eseményén is szerepet kapott. 2011. óta látta el a sportigazgatói feladatokat Miskolcon, a tapasztalatszerzés céljával edzőként többször megfordult Kanadában, USA-ban, Svédországban, Finnországban és Németországban is. Munkája során főként az észak-magyarországi csapatoknál fog mentoredzőként dolgozni, illetve az MJSZ IT fejlesztésinek jégkorong szakmai részeit is felügyeli a jövőben.
 
Marius Gliga, a román jégkoronggal kapcsolatban rengeteg pozíciót betöltött, volt felnőtt és
utánpótlás szinten vezetőedző, a válogatottaknál és klubcsapatoknál egyaránt, emellett az osztrák Okanagan Academy Europe csapatánál volt másodedző. A Hockey Canada három szintű edzőképzését elvégezte, illetve 2013 óta tagja az IIHF Vierumaki táborainak mentoredzői szerepben. Négy évig tagja volt az IIHF edzőfejlesztési bizottságának. Munkája során Szeged és környékén fog dolgozni szakmai felügyelőként.
 
Vas Mártont aligha kell bemutatni bárkinek is. A válogatott korábbi csapatkapitánya összesen 15 felnőtt válogatott világbajnokságon húzhatta magára a címeres mezt. A korábbi sokoldalú játékos játszott Kanadában, Svédországban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és az Egyesült Államokban is. Új még az edzői szakmában, de máris részt vett az U20-as válogatott felkészítésében. Munkája során elsősorban a Dunántúlon fog dolgozni.

Györgypál Kadocsa csíkszeredai kötődésű, de több évtizedig Svédországban dolgozott edzőként az Eksjö csapatánál. Olyan játékosokkal dolgozhatott együtt a svéd utánpótlás nevelésben, mint Niklas Hjalmarsson aki a Chicagóval háromszor nyert Stanley kupát. Edzői képesítését is Svédországban szerezte, mentoredzőként Kaposváron és a Dél-Dunántúlon fogja segíteni a csapatokat.

Gyerehokizni