Azt kaptuk, amit vártunk!

2017.08.04. 11:40 |

A 4-2-es végeredmény ellenére, mind a két vezetőedző elégedett volt a csapata teljesítményével. Az Egyesült Államok számára remek felkészülés volt ez az Ivan Hlinka tornára, a magyar csapat pedig remekül kezdte a szezont a nyári szünet után.

Svasznek Bence, szövetségi kapitány: Legyünk reálisak, azt kaptuk, amit vártunk, a srácok most kezdték a szezont, nem volt idő a taktikai részre nagyon felkészülni. Amit vártunk, hogy a srácok kitegyék szívüket lelküket, ezt megkaptuk, becsülettel hajtottak. Voltak hibák, de augusztus eleje van ennek megfelelő volt még a srácok formája is.

Clark Donatelli, az USA szövetségi kapitánya is elégedett volt: Úgy gondolom, hogy jó meccs volt, mindkét csapat remekül játszott. A magyar csapat is remek volt és úgy gondolom, hogy sokat fejlődtek tavaly óta. Jól koriztak, keményen küzdöttek és volt pár igazi vezéregyéniségük. Kicsit szerencsétlenek is voltunk, vert helyzetből kellett felállnunk és elég sok speciális játékhelyzet volt mindkét oldalon. Már jó előre megmondtam a fiúknak, hogy ne számítsanak könnyű meccsre. Ami tetszett, hogy hátrányból tudtunk felállni és, hogy az összhang működött a játékosaink között. Nagyon látszott, hogy ez az első meccsünk a szezonban.

Nagy Ákos, csatár: Tavaly is játszottam ellenük, nagyon magas szinten koriznak, de idén kisebb volt a különbség. Úgy érzem, hogy egy év alatt közelebb kerültünk hozzájuk, talán idén sokkal agresszívabbak voltunk, többet ütköztünk és jobban hajtottunk, nagyobb odaadással játszottunk. Emiatt lett szorosabb a végeredmény.

Papp Kristóf, csatár: Ez volt az első válogatott meccsem, hálával tartozok a vezetőségnek, hogy lehetőséget kaptam. Mindent megtettünk és szerintem tartottuk az eredményt, talán közelebb is voltunk hozzájuk, mint két gól. Egyik csapattársam Ryan Savage is játszott ellenünk, vicces volt, kommunikáltunk egymással többször a meccs közben.

Péter Andor, csatár: Szerintem nem volt nagy különbség a tavalyi ellenfélhez képest. Három napunk volt felkészülni ehhez képest ez szerintem egy teljesen vállalható eredmény, teljes erőbedobással mentünk semmi sem maradt bennünk. A gólomról annyit, hogy 5 a 3 ellen nagyon jó helyre jött a kipattanó, könnyű volt belőni.

Curtis Hall, csatár: Nem játszottuk életünk legjobb meccsét, egy hete edzünk főleg a letámadás és a védekezés volt eddig előtérben. A támadásra nem volt még elég időnk, főleg arra koncentráltunk, hogy bevigyük a harmadba és gyorsan kapura lőjük. Úgy érzem jól ment a sorunk és a két szélsővel eléggé megértettük egymást.

Philipe Lapointe, csatár: Nem volt rossz nagyobb jégfelületen játszani, játszottam már korábban is ilyenen, nem volt teljesen új élmény. Több hely van a jégen és ez jó érzés. Nagyon jól játszott a magyar csapat és egy igazán izgalmas mérkőzést tudtunk összehozni, ahol mindkét csapat nagyon keményen küzdött.

Gyerehokizni