A MAC-DVTK mérkőzés fegyelmi határozata

2017.03.17. 18:48 |
A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 264 (MAC Budapest – DVTK Jegesmedvék) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során MAGOSI Bálint (DVTK Jegesmedvék) 20 perces büntetést (GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) kapott hivatalos személyek sértegetéséért. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A DVTK Jegesmedvék játékosa a mérkőzés 60. percében a végső sípszót követően egy folyamatban lévő dulakodásnál a játékvezetői jelzésre és felszólításra nem reagált. Az őt megállító játékvezetőt meglökte, tevékenységét sportszerűtlen hangnemben bírálta.

IIHF szabálykönyv 116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben.

Végleges Fegyelmi Büntetés - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki már kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést, mert, aki obszcén, vulgáris vagy sértő szavakat használt a játékvezetővel szemben, és ezt ismételten elköveti. Ha ez a mérkőzést követően történik, akkor is kiszabható a Végleges Fegyelmi Büntetés, ha a vétkes korábban nem kapott Kisbüntetést vagy Technikai Kisbüntetést.

Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából. A játékos, aki a botját a játékvezető felé lendíti.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság MAGOSI Bálintot, a DVTK Jegesmedvék játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

A játékos részére a rájátszás folyamán másodszor szabtak ki Végleges Fegyelmi (GA-MI) büntetést.

IIHF szabálykönyv 109. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDÓTARTAMA - VÉGLEGES FEGYELMI BÜNTETÉS
Ha egy játékosra bármikor a mérkőzés vagy torna folyamán másodjára Végleges Fegyelmi Büntetést szabnak ki, akkor automatikusan eltiltást kap a csapata következő mérkőzésére.

MAGOSI Bálint a fenti szabály értelmében plusz 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A játékos a büntetését csapata soron következő MOL Liga mérkőzésein tölti le.

Gyerehokizni