A Győr az Inline bajnok !

2017.06.03. 15:53 |

A Dana ETO Inline HC Győr nyerte a Bauer Inline Magyar Kupát a Marczi Skate csapata ellen. A négyes döntőnek az Újpesti jégcsarnok adott otthont, ahol a helyzeteit nagyszerűen értékesítő győri csapat megvédte bajnoki címét.

A négyesdöntő első mérkőzése sima Marczi Skate győzelmet hozott, a Rokko csapatát 5-1 re múlták felül a fekete mezesek. Ennél sokkal szorosabb mérkőzést vívott egymással, az elődöntő másik párharcában a MAC és a Győr csapata. A  győriek 5-3-ra diadalmaskodtak, így Győr-Marczi Skate döntő és Rokko-MAC bronzmeccs következett. A bronzmérkőzésre jobban fel tudta szívni magát a Rokko, 6-4-re verték a MAC csapatát egy végletekig kiélezett, fordulatos mérkőzésen.

A döntő a győriek szája íze szerint kezdődött, az első negyed után 2-0-ra vezettek. A második negyed győri erődemonstrációt hozott. Duschek Dávid elképesztő bravúrokat mutatott be, a helyzeteit pedig magabiztosan értékesítette a kisalföldi együttes. Összesen 6 gólt lőttek a negyedben, gyakorlatilag eldöntve a bajnoki cím sorsát.

A félidei kapuscsere után feltámadt a Marczi Skate, a beálló Székely Csaba nagy tartást adott hátul, Peterdi Imre pedig meglőtte a csapat első gólját is. Egyenlő erők küzdelme zajlott a negyedben, de a budapesti együttes nem tudta értékesíteni helyzeteit, csak egy gólt szereztek. A negyed végén Bartalis István egy elképesztő szóló végén egykézzel lőtt gólt. A záró játékrész küzdelem helyett inkább látványos játékot hozott amit a kilátogató nézők szemmel láthatóan cseppet sem bántak. A végeredmény 11-4 lett, ezzel a 2017-es Bauer Inline magyar Kupa döntő győztese a Dana ETO Inline HC Győr.

Egyéni díjazottak:
A legjobb kapus: Duschek Dávid (Győr)
Gólkirály: Kiss Ákos (Győr)
Legjobb csatár: Nagy Márk (Győr)

Duschek Dávid: Mindig jó nyerni, új ez a  közeg számomra, hozzá kell szokni, hogy más a dinamika a borítás és a korong. Ez volt az első inline szezonom, 3 hete volt rajtam először görkori, akkor játszottam először ilyen borításon. Nagyon jó volt a védelmünk, a helyzeteket pedig remekül tudtuk értékesíteni, higgadtan, fegyelmezetten játszottunk, ezzel tudtunk nyerni.

Bartalis István: Kicsit elfáradt az ellenfelünk az éreztem. Sándor Szilárd emelkedett ki közülük, aki kora ellenére nagyon jól játszott, minden elismerést megérdemel, küzdeni tudásból és akaratból példamutató volt a teljesítménye. Mi fegyelmezettek voltunk, nem cselezgettünk feleslegesen, a helyzeteket pedig belőttük. Zsinórban nyertünk két inline bajnoki címet, jövőre hajtunk a harmadikra.