Vereség Japántól büntetőkkel

2017.11.12. 21:24 |
Japán büntetők után 4-3-ra nyert a magyar válogatott ellen a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán. A magyar csapat a harmadik helyen végzett.

A Roland Divatház Négy Nemzet Torna záró mérkőzésén, a megfiatalított japán csapat ellen Duschek Dávid kezdett a kapuban, a cseréje Bálizs Bence volt. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány ezúttal kihagyta a keretből Sebők Balázst, Kevin Wehrst, Magosi Bálintot és Rajna Miklóst.

Első harmad

A magyar együttes kezdte aktívabban a találkozót, Pavuk Attiláé volt az első lövés, majd Kiss Dániel dolgoztatta meg a japán kapust, aztán Erdély Csanád előtt adódott helyzet. A 4. percben Varga Arnold kapott két percet, de a kiállítást sikerült kihúznia a mieinknek.

A 8. percben, némileg váratlanul mégis megszerezte a vezetést a japán válogatott: egy korongvesztés után a gyorsan végigvitt kontratámadás végén Furuhasi Makuru lőtt a hálóba.

Szabó Dániel is a büntetőpadra került, és az emberelőnyben tovább veszélyeztettek a japánok, de Duschek a helyén volt. A 10. percben a rivális is emberhátrányba került, majd Jesse Dudas távoli lövése után kakaskodás alakult ki a kapu előtt, ami után újabb japán kapott két percet.

A magyarok majdnem másfél percig 5 a 3 ellen támadhattak, ám igazi lövésig nem jutottak el. Aztán 5 a 4 ellen már jobban ment, és a 12. percben összejött az egyenlítés. A helyzetet Bartalis István alakította ki, aki okosan megkerülte a kaput, a középre adásra pedig Pavuk Attila érkezett remekül.

Másodszor kapott kiállítást Szabó Dániel a 13. percben, a két perc alatt a japánok két veszélyes lövéssel tesztelték Duscheket, de a kapus jól védett. Kiegyenlítetté vélt a játék, majd az utolsó percben sikerült megszerezni a vezetést, Benk András lövése után a kipattanót Bartalis kotorta be.

Második harmad

A második játékrészt átnyúló kiállítás miatt emberelőnyben kezdték a mieink, és nagy iramot diktáltak, de nem sikerült növelni a különbséget. Szép megoldással, estében lőtt kapura Nagy Krisztián, de sem ő, sem pedig a későbbiekben Andrew Sarauer vagy Erdély Csanád nem tudott gólt szerezni.

A 26. percben, megint a semmiből egyenlítettek a vendégek. A gyors támadás végén a Duschekről kipattanó korongot Kumagai Gosi továbbította a hálóba. A japánok öröme azonban nem tartott sokáig, alig egy perc múlva ismét vezettek a magyarok, Pozsgai Tamás bátor távoli lövését nem lehetett védeni.

Támadásban maradtak a mieink, sorra alakították ki a helyzeteket a japán kapu előtt, és beszorították az ellenfelet, de a nagy ziccerek is kimaradtak. Vas János, Terbócs István, Erdély, majd Pavuk is közel járt az újabb gólhoz. Ebben a periódusban 16-szor lőttek kapura a magyarok, míg a japánok mindössze négyszer.

Harmadik harmad

A harmadik felvonást Garát lövése vezette fel, majd Dansereau helyzete után csúszott el a korong a gólvonal előtt. Ismét megfogyatkozott a japán csapat, de Hári cselsorozata után Sarauer lövése maradt ki.

A mieink is emberhátrányban küzdöttek Erdély büntetése miatt, ám a japán rohamok ekkor még elmaradtak. Egy kontra végén Pavuk került helyzetbe, azonban lövését a japán kapus védte, majd a másik oldalon Duscheket mozgatták meg. Terbócs a kapussal szemben lőhetett, de a vendégek kapusa ismét jól védett, ahogy aztán Dansereau helyzeténél is a helyén volt.

Az 57. percben Stipsicz került a büntetőpadra, a japánok pedig ezúttal gyorsan, 16 másodperc alatt kihasználták az előnyt. Egy középre lőtt korong megpattant Vargán, Terao Hiromicsi pedig bebombázta a kapuba. A magyarok nagy erőket mozgósítottak az utolsó percekben, de nem tudtak újabb gólt szerezni.

Hosszabbítás

A döntetlen után jöhetett a hosszabbítás, a 3 a 3 elleni játék, amelyben a magyarok domináltak, és sorra dolgozták ki a helyzeteket, de Dansereau, Hári és Vas is hibázott. A másik oldalon Duschek két nagy védést mutatott be. Egy rossz csere miatt kaptak kiállítást a japánok, így a hosszabbítást 4 a 3 ellen fejezhették be a mieink, de nem tudták bevenni a vendég kaput.

Büntetők következtek, az ötös sorozatban Sarauer és Hári volt eredményes, de a japánok is belőttek kettőt. A folytatásban Takagi Kenta betalált, Hári azonban kihagyta a büntetőjét, így a japán csapat diadalmaskodott, és a második helyen végzett a budapesti tornán, míg a magyarok a harmadikok lettek. A viadalt a lengyelek nyerték.

A magyar válogatott kerete

Kapusok

Klub

Balizs Bence

MAC

Duschek David

DAB

Rajna Miklos

Fehervar AV19

Védők

Dudás Jesse

MAC

Garát Zsombor

MAC

Kiss Dániel

UTE

Kovács Bronson Zoltán

MAC

Pozsgai Tamás

MAC

Stipsicz Bence

Fehervar AV19

Szabo Dániel

Fehervar AV19

Varga Arnold

UTE

Wehrs Kevin

Innsbruck (AUT)

Csatárok

Bartalis István

Schwenningen (GER)

Benk András

UTE

Bodo Christopher

Lausitzer  (GER)

Dansereau Keegan

MAC

Erdély Csanád

Fehervar AV19

Hári János

Fehervar AV19

Magosi Bálint

DVTK

Nagy Krisztián

MAC

Pavuk Attila

 

DVTK

Sarauer Andrew

Villach (AUT)

Sárpátki Tamás

Fehervar AV19

Sebők Balázs

Kalpa(FIN)

Terbócs István

MAC

Vas János

DVTK

Vincze Péter

Fehervar AV19

Stáb

Jarmo Tolvanen

Vezetőedző

Majoross Gergely

Segédedző

Szilassy Zoltán

Segédedző

Farkas Tamás

Kapusedző

Bagonya Imre

Fizikoterapeuta

Sashalmi Tamás

Fizikoterapeuta

Nagy József

Felszerelés menedzser

Tornyi Gábor

Felszerelés menedzser

Szilágyi Levente

Csapatvezető

Imre Lajos

Csapatvezető

Závodszky Szabolcs

Média menedzser

Eredmények:

November 10. péntek

15:30 Japán - Olaszország 2-1

19:00 Magyarország - Lengyelország 1–4

November 11. szombat

15:30 Lengyelország - Japán 3-2

19:00 Magyarország - Olaszország 5-2

November 12. vasárnap

14:30 Lengyelország - Olaszország

18:00 Magyarország - Japán: 3-4 (szétlövés után)

A torna végeredménye:

1. Lengyelország

2. Japán

3. Magyarország

4. Olaszország

(Fotó: MJSZ / Mudra László)

Gyerehokizni