Információk

2019.04.08. |

A legfontosabb tudnivalók a nő jégkorong-világbajnokságról

 

Április 7-én kezdődik a divízió I/A csoportos női jégkorong-világbajnokság Budapesten, a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban.

 

Az elmúlt években szédületes tempót diktáló és rengeteget fejlődő magyar válogatott kimondott célja az A csoportba, a világelitbe jutás. Hosszabb távon arra készül a csapat, hogy kivívja a szereplés jogát a 2022-es pekingi téli olimpián.

 

Előbbi és utóbbi is történelmi siker lenne: a legjobbak között még soha nem jártak a lányok, míg olimpián a férfiak is 1964-be szerepelhettek utoljára.

 

A válogatottnak az a Pat Cortina lesz a szövetségi kapitánya, aki 2008-ban a férfiakkal már feljutott az A csoportba, azt a sikert azóta is szapporói csodaként emlegeti az ország.

 

A szakember tudása, tekintélye, emberi tulajdonságai garanciát jelentenek arra, hogy kiváló szellemiségű társaság vegye fel a küzdelmet ellenfeleivel.

 

Az ellenfelek

 

A világbajnokságon Ausztria, Dánia, Norvégia, Szlovákia és Olaszország lesznek a magyar válogatott ellenfelei.

 

Csapatunk tagjai nemcsak a győzelmekért küzdenek, hanem nehéz sorsú nőtársaikért is kampányolnak a világbajnokság alatt.

 

Jegyek

 

A mérkőzésekre a belépés ingyenes, de a helyszínen támogatói hozzájárulás adható.

 

A Szövetség a befolyt összeget teljes egészében felajánlja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szatmár utcai intézménye, a Családok Átmeneti Otthona számára.

 

Kapunyitás tervezetten egy órával az első meccs előtt lesz. A mérkőzések között nem kell elhagyni a nézőteret és a csarnokot, azaz az első mérkőzéstől az aznapi utolsó végéig bent lehet maradni.

 

Helyszín: Vasas Jégcentrum

 

A nézőtéren előbb a jobb oldali lelátó lesz megnyitva, a magyar válogatott mérkőzésein szükség esetén a bal oldal is használható lesz. A jobb oldal középső szektorában lesz található a VIP és a támogatói jegyes rész.

A büfében kizárólag készpénzzel lehet fizetni.

 

Fenntartható fejlődés

 

A világbajnokság megrendezését tekintve innovatív lesz, amennyiben a szervezés alapelve a fenntartható fejlődés filozófiájának szem előtt tartása és a környezettudatosság.

 

Szelektív hulladékgyűjtés

 

Az MJSZ a szelektív hulladékgyűjtést biztosítja a helyszínen. A szelektív gyűjtőkbe (papír-, műanyag- és zöldhulladék) a zöldhulladék esetében lebomló szemeteszsákot, a műanyag gyűjtőbe pedig újrahasznosított műanyagból készült szemeteszsákot helyezünk el.

 

Csapvíz fogyasztása

 

A BPA mentes vizes kulacsok biztosításával a csapvíz fogyasztására ösztönözzük a résztvevőket (csapatok, játékvezetők, önkéntesek és szervezők) palackozott víz fogyasztása helyett, amivel jelentős mennyiségű műanyag szemét termelését szorítjuk vissza

 

Élelmiszerpazarlás visszaszorítása

 

Az élelmiszertakarékos megoldás a VIP és dolgozói étkezés esetében él, mivel ezt az ellátást a Magyar Élelmiszerbank Egyesület biztosítja, akiknek célja az élelmiszerpazarlás visszaszorítása különböző lépésekkel, valamint az élelmiszerfelesleg adományozása rászorulók számára.

 

Az esemény során követjük az Élelmiszertakarékos rendezvény útmutatót és beregisztráltunk „Élelmiszertakarékos Rendezvényként”, ami annyit jelent, hogy az esemény után az Élelmiszerbank segítségével felmérjük a keletkezett élelmiszerfelesleget és annak felhasználást.

 

Újrahasznosított termékek

 

A beszerzett termékek esetében is a fenntarthatóságra törekszünk: újrahasznosított nyomtatópapír, újrahasznosított papírból készült papírtörlő és szalvéta, eldobható elemek helyett tölthető elemek, eldobható evőeszközök és tányérok helyett fém evőeszközök és porcelán tányérok, stb.

 

Beszerzések esetén arra ügyelünk, hogy másik rendezvényeken hosszú távon tudjuk használni  az eszközöket és berendezéseket (pl ajtótáblák).

 

Közlekedés

 

Mivel a női világbajnokságot a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében szervezzük, mindenkit biztatunk a tömegközlekedés használatára.

 

Hogyan juthatnak el a Vasas Jégcentrumba?

 

Legegyszerűbb a 14-es villamost használni, ami a Lehel térről indul és a csarnok előtt áll meg. Bővebb információ, menetrend itt és itt.

  

Szintén jó megoldás a Keleti pályaudvarról induló 30-as busz, amiről a Homoktövis utcánál érdemes leszállni. További információk, menetrend itt és itt.

  

A BKV jegy és bérletárai.

 

 

Gyerehokizni

Válogatott termékek