Visszavágott a Csíkszereda az Újpestnek

2017.10.07. 20:24 |

A Csíkszereda legyőzte az Újpestet, így sorozatban harmadszor nyert az Erste Ligában.

Mindkét csapat a hibátlan hétvégére törekedett, ez pedig a Csíkszeredának sikerült, amely visszavágott a  Budapesten elszenvedett vereségért.

Újpesti fölényben kezdődött a mérkőzés, a házigazdák lábában igencsak benne volt az elmúlt napot meccseinek fáradtsága, lassúak, körülményesek és a kapura teljesen veszélytelenek voltak. A 10. percben Benk góljával a lila-fehérek kerültek előnybe. A házigazdák a 15. perc táján egy Taratuhin-helyzettel jelezték, hogy éledeznek, a 17. percben pedig Rokaly Szilárd egyenlíthetett volna büntetőből, a párharcot azonban Sila nyerte.

Áthúzódó előnnyel kezdődött a második harmad, ami aztán az egyenlítést is meghozta: egy szép Valchar-Taratuhin összjáték végén Antal Zsombor lőtt hatalmas kapásgólt. Ekkor már kiegyenlített harc folyt a jégen: Valchar és Fodor járt legközelebb a gólszerzéshez, de a liláknak is voltak helyzeteik, a kapusok viszont mindkét oldalon hibátlanul teljesítettek. A 40. percben megszerezte a vezetést a Csíkszereda. Belov a kék vonalról lövésre szánta el magát, a tisztázni akaró Sila pedig saját hálójába juttatta a korongot.

A záró játékrészben mindkét fél mozgósította utolsó erőtartalékait, mindkét oldalon akadtak helyzetek, de a kapusok mindent fogtak. Az utolsó 40 másodpercre pedig Papp kiállítása után kapus helyett is mezőnyjátékost dobott csatába az UTE, így hat a négy ellen támadhattak, de a házigazda megtartotta előnyét és hosszú idő után szerzett zsinórban három győzelmet.

SC Csíkszereda (román)-UTE 2-1 (0-1, 2-0, 0-0)

Nyilatkozat

Hozó Levente, Csíkszereda: „Egy erőltetett menet záró mérkőzése volt, érthető volt a fásultság az első harmadban. Amit mindenképp kiemelnék, az a töretlen csapatszellem, amellyel átvészeltük ezt a periódust, és rengeteg energiát mozgósítva sikerült fordítani és az előnyt megőrizni a mérkőzés végéig. Remek sorozatot zártunk ma, a hétmeccses győzelmi széria után önbizalommal teli várjuk a következő mérkőzéseket.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Fantasztikus első harmadot produkáltunk, rejtély, hogy miért nem tudtuk a megbeszéltekhez tartani magunkat a másodikban. A záró játékrészben sokat dolgoztunk az egyenlítésért, de a sok emberhátrány miatt értékes perceket veszítettünk, az ellenfél pedig okosan jégkorongozott ebben a periódusban. Nagyon tanulságos mérkőzés volt, amiből sok konzekvenciát lehet és fogunk is levonni a következő összecsapásokra.”

Gyerehokizni