Újabb keretszűkítés

2018.04.17. 14:20 |
Két újabb játékossal csökkent a budapesti, divízió 1/A-s világbajnokságra készülő válogatott kerete. Így Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány és stábja a húsz mezőnyjátékost már kijelölte az ukránok elleni utolsó felkészülési mérkőzés előtt.

Jarmo Tolvanen és segítői hét hátvédet és 13 csatárt neveznek a világbajnoki keretbe.

Az egyik kimaradó Kiss Dániel, aki lábsérülést szenvedett a hétfői edzésen, így számára véget ért a szezon, és kihagyja a vb-t. A keret hét hátvédje közül hatan ott voltak a tavalyi tornán is. Sagert Kalvin visszavonult a 2017-es csapatból, Garát Zsombor, Gőz Balázs, Stipsicz Bence, Szirányi Bence, Varga Arnold és Wehrs Kevin ezúttal is kerettag, és hozzájuk csatlakozik Pozsgai Tamás, aki egy éve az utolsó szűkítésnél maradt ki.

A stáb megköszönte a munkát Somogyi Balázsnak, a MAC játékosának is. A csatárok közül kilencen szerepeltek a múlt évi, kijevi vb-n: Benk András, Erdély Csanád, Galló Vilmos, Hári János, Kóger Dániel, Magosi Bálint, Nagy Krisztián, Sarauer Andrew és Vas János.

Az edzők arról később döntenek, hogy ki lesz a két kapus, akit a vb-re neveznek, és ki lesz a tartalék.

Bodó Chris első világbajnokságán szerepelhet majd. A keretből ketten, Benk András és Vas János részese volt a tíz évvel ezelőtti szapporói csodának is. A válogatott legidősebbje Vas János a maga 34 évével, a legfiatalabb pedig a 20 éves Garát Zsombor.

Öt magyar klub ad játékos a keretbe, hárman az Egyesült Államokban és Ausztriában szerepelnek, valamint egy-egy hokis svéd és finn együttesből érkezett.

A keret kedden egy edzésen vett részt, délután pedig csapatépítés szerepel a programban. Az együttes szerdán fél 6-tól Ukrajnával játszik a káposztásmegyeri Jégpalotában, a világbajnokság előtti utolsó felkészülési meccsen.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány: "Az elmúlt két hétben igazán remek játékosokkal dolgoztunk együttes, nehéz volt dönteni a szűkítésről, minden kimaradó nagyszerű hokis. Különböző területeket figyeltünk és értékeltünk, mivel különleges helyzet egy hazai vb-n szerepelni. Sok szempontot figyelembe vettünk, de olyan játékosokat kerestünk, akik a kívánt szerepekbe illenek. Minden szerephez eltérő tulajdonságokra van szükség, ez volt talán a legfontosabb, amit vizsgáltunk."

Hári János csatár: "Jól összeálltak a sorok, Sebők Balázzsal és Galló Vilmossal vagyok együtt. Próbáljuk megtanulni egymás mozgását, játszottunk már együtt, lendületes sor lesz ebből. Ha három jó játékost összeraknak, annak valószínűleg jó eredménye lesz, és jól meg fogjuk érteni egymást."

Vas János csatár: "Összeállt a csapat. A célegyenesben vagyunk, jó a hangulat, ahogy mindig, és várjuk már az első korongbedobást. Még van hátra egy felkészülési meccsünk, ami nagyon fontos, hogy minden apróságot a helyére tegyünk, és mindenkire ráérezzen a helyére és arra a játékra, amit a vb öt meccsén nyújtanunk kell."

A program

2018. április 4., szerda: Magyarország-Ausztria 4-3 (hosszabbítás után)
2018. április. 5., csütörtök: Ausztria-Magyarország 1-3
2018. április 11., szerda: Szlovénia-Magyarország 2-3