Új egyesületi tagok, honosítási változások és újabb TAO-s pályázatok - döntött az MJSZ elnöksége

2017.03.23. 12:10 |

Március 21-én ült össze ismét a Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége. Az ülés legfontosabb napirendi pontja a játékosok honosításának új szabályozása volt.

A válogatott szakmai stáb javaslatára alapozott egyhangú döntés értelmében a magyar felnőtt válogatottban csak magyar állampolgársággal rendelkező játékosok nevezhetők korlátlan számban egy mérkőzésre. Kettős állampolgárságú játékosok esetén a felnőtt válogatott keretbe szintén korlátozás nélkül nevezhetők mérkőzésre olyan játékosok, akik összefüggően legalább két szezont (16 hónapot) a magyar utánpótlás (U8-U25) bajnoki rendszerben résztvevő csapatban igazolt játékosként pályára léptek.

A magyar felnőtt válogatott keretben a 2016/2017-es szezonban összesen legfeljebb 8, a 2017/2018-es szezontól pedig összesen legfeljebb 5 olyan játékos nevezhető, aki a fenti kritériumnak nem felel meg. Az MJSZ szakmai vezetése 2018-tól minden évben felülvizsgálja a létszámkorlátozásban szereplő limitet a tárgyév október 30-áig.

Elfogadta a testület a felnőtt válogatottak világbajnokságra vonatkozó bónuszát és a válogatottban szereplő sportolók napidíját is.

Március 10-i határidővel az elnökség online szavazással döntött arról, hogy az OB III-ban és OB IV-ben szereplő csapatok számára is szélesíti a TAO-s pályázati lehetőségeket, valamint az edzői bérezések szabályzatáról is határozott. Elfogadta a Spotegészségügyi Szabályzatot és az Etikai és gyermekvédelmi szabályzatot is, emellett jóváhagyta az idős jégkorongosokat segítő pályázat kiírását.

Továbbá két újabb taggal bővült a Magyar Jégkorong Szövetség, felvételt nyert a Maros Télisport Egyesület és a Kecskeméti Hockey Club.