Új edzővel javítana a Dunaújváros

2017.10.20. 11:46 |

A már Jason Morgan által irányított Dunaújváros a MAC-ot fogadja az Erste Ligában, míg a Ferencváros Fehérváron szakítaná meg rossz sorozatát.

Dunaújvárosi Acélbikák-MAC Budapest 18.00

Mozgalmas napokon van túl a dunaújvárosi együttes, amely a gyengébb szezonrajt után edzőt cserélt. Érkezett a kispadra a Miskolccal korábban bajnoki címet szerző kanadai Jason Morgan, míg az eddigi tréner, David Musial másodedzőként marad a klubnál. A bemutatkozás nem sikerült jól, mivel az UTE 5-3-ra verte az együttest szerdán a Magyar Kupában.

Emellett bejelentették azt is, hogy Hári Norbert az Acélbikáknál folytatja. A 22 éves svéd-magyar kettős állampolgárságú csatár az idei szezont a Nidaros norvég másodosztályú csapatnál kezdte, ahol négy mérkőzésen hat pontot ért el. Tavaly a Debrecenben az alapszakaszban 37 meccsen 37 pontot, míg a rájátszásban 11 mérkőzésen 10 pontot szerzett.

Jason Morgan, a DAB új edzője kemény összecsapásra számít a tavalyi ezüstérmes ellen. „A MAC csapata egy nagyon tehetséges játékosokból álló egyesület, így szívós munkára lesz szükség, ha pontot, pontokat akarunk szerezni péntek este. A legjobb formánkat kell mutatni, illetve nagyon pontosan és fegyelmezetten be kell tartanunk a taktikát, amit gyakorolunk az elmúlt napokban. A részletekre különösen nagy figyelmet kell fordítanunk, hogy elkerüljük azokat a szituációkat és helyzeteket, amikből legutóbb is könnyű gólokat kaptunk - ezt egy ilyen jól strukturált ellenfél, mint a MAC ugyanis kegyetlenül kihasználja.”

A második helyezett MAC a múlt heti csíkszeredai vereség után a Brassó ellen javított, majd a kupában is magabiztosan verte a Fehérvárt. Majoross Gergely vezetőedző úgy látja, a csapata szintet lépett, és reméli, hogy ezt tudják állandósítani.

„A DAB edzőváltáson van túl. Arra számítunk, hogy mindenki bizonyítani akar az új edzőnek. Erre a fokozott erőbedobásra készülnünk kell, és nekünk is hasonlóan kell játszanunk” – mondta.

UTE-EV Vienna Capitals 18.00

A derbit megnyerő, és ezzel a harmadik helyre fellépő Újpest a liga utolsó helyezettjét fogadja. Szilassy Zoltán vezetőedző ezzel együtt nehéz meccsre számít, arra, hogy a bécsi fiatalok keményen játszanak majd.

„Eddig voltak súlyos vereségeik, de Brassóban a gyenge kezdés után feljavultak, és nagy kihívás elé állították az ellenfelüket. Élesnek kell lennünk végig, nehogy meglepetések érjenek mindeneket. Szeretnénk győzni, de ehhez sokat kell tennünk” – mondta a szakvezető.

A két együttes a szezon első meccsén már találkozott, akkor Bécsben 3-1-re nyertek a lila-fehérek.

Fehérvári Titánok-Ferencváros 18.30

Szeptember elején, a szezon első meccsén az FTC 8-1-re nyert otthon a Titánok ellen. Azóta sokat változott a helyzet, a zöld-fehérek legutóbbi három meccsüket elveszítették a bajnokságban, ezzel lecsúsztak a dobogóról, míg a Fehérvár összeszedettebbé vált, közvetlen riválisait legyőzte, az élmezőny tagjaira is veszélyes, és ott van a középmezőnyben.

Kóger István együttesének az utóbbi hetekben nem volt sok mérkőzése, most azonban sűrűsödik a program, ami a vezetőedző szerint jót fog tenni a fiataloknak.

„A srácok ki vannak éhezve a játékra, most három hét alatt nyolc meccs vár ránk. Fizikálisan jól felkészült a csapat, bírja majd a terhelést. A Fradi jól kezdte a szezont, vannak botladozásai, de a tavalyihoz képest masszívabb együttes. AZ UTE ellen is jól játszottak, de jött egy rövidzárlat, amikor az ellenfél fordított. Idén kisebbek a különbségek a csapatok között, és a Fradi is erősödött az előző szezonhoz képest” – mondta az edző.

Az FTC részéről Lakatos Levente nyilatkozott, aki nagy iramú meccsre számít.

„Fontos lesz, hogy fejben is megfelelően felkészüljünk, és az is, hogy a sérültek felgyógyuljanak. A Fehérvár kemény, pörgős hokit játszik, letámadnak, ezért meg kell oldanunk, hogy biztonságosan hozzuk ki a korongot” – mondta a 21 éves hátvéd.