U18-as bajnokság:az utolsó harmadban fordított a DHK a Győr ellen

2017.12.10. 20:00 |

Az MJSZ honlapján mostantól heti rendszerességgel beszámolunk az utánpótlás-bajnokságok fordulóiról. Miután az U20-as bajnokság jelenleg szünetel a december 10-én kezdődő divízió I/A csoportos világbajnokság miatt, így ezen a héten az U18-as bajnokság került a középpontban.

A legtöbb csapat 14 mérkőzésen van túl a szezonban, de akadnak olyanok is, amelyek 12-t vagy 13-t játszottak, illetve a listavezető MAC Budapest már tizenötnél tart. Hibátlan mérleggel egyik sem rendelkezik.

MAC Budapest–Pesterzsébet 6-0

A MAC csütörtökön a Pesterzsébet ellen növelte pontjai számát, miután 6-0-ra nyert. Az első harmad 8. percében szerezte meg a vezetést, a második harmadban további hárommal növelte előnyét, az utolsóban pedig értelemszerűen kettőt tett még hozzá. A pontok tekintetében Keresztes Levente és Dóczi Zsombor is 1+1-el zárt, míg Schlekmann Márk két gólpasszt jegyzett.

Győr–DHK 3-4

A játéknap legizgalmasabb mérkőzését kétségkívül a Győr és a DHK játszotta. Az első harmadban a győriek szereztek vezetést, s bár a debreceniek egyenlítettek a másodikban, a harmadik játékrész előtt 3-1 állt az eredményjelzőn a Győr javára. Az utolsó harmad azonban nem sikerült túl jól a hazaiaknak, miután a DHK zsinórban három gólt lőve 4-3-ra megnyerte a mérkőzést. A találkozón a debreceni Rácz Kristóf szerezte a legtöbb pontot egy góljával és három gólpasszával.

Fehérvár AV19–Egerszegi Titánok 8-2

A Fehérvár és az Egerszegi Titánok mérkőzésének első harmadában csak úgy potyogtak a gólok, egészen pontosan hatszor rezgett meg a háló. Ebből ötöt a fehérváriak lőttek, a második harmadban még kettőt tettek hozzá, így az utolsó harmad hiába végződött 1-1-el, az egerszegiek 8-2-es vereséggel távoztak Székesfehérvárról. Somogyi Nátán és Pinczés Olivér is három ponttal zárt, előbbinek gólból, utóbbinak gólpasszból volt kettő.

KMH–Gepárd 14-1

A Gepárd továbbra sem szerezte meg első pontjait a szezonban. Az első harmadban még egészen jól tartották magukat a KMH-val szemben, amely aztán az addig lőtt két gólhoz még hetet hozzátett a második harmadban. Bár az utolsóban az óbudaiak is betaláltak, a KMH még ötször örülhetett, ahogy a meccs végén a 14-1-es győzelemnek is. Szécsi Patrik  három gólt és két gólpasszt, Bende Dániel két gólt és három gólpasszt jegyzett, ezzel ők lettek a mezőnyben a legeredményesebbek.

UTE–Szeged-DAB 12-0

A Szeged-DAB-nak még a gól sem jött össze az UTE ellen. A lilák az első harmadot 4-0-ra, a másodikat 3-0-ra, míg a harmadikat 5-0-ra nyerték. Összességében tehát 12-0-ra diadalmaskodtak. A legtöbb pontot Surányi Kristóf szerezte két góljával és két gólpasszával, Birke Attila és Banga Nándor is triplázott.

A következő mérkőzést kedden játsszák.

Az U18-as bajnokság alapszakaszának állása:

1 MAC Budapest 15 13 1 1 0 119 21 +98 42
2 ISK Csíkszereda 13 11 1 0 1 138 29 +109 35
3 Ifj. Ocskay Gábor JA 14 11 0 0 3 112 29 +83 33
4 Debreceni Hoki Klub 12 8 1 1 2 74 27 +47 27
5 Győri NEMAK-DANA ETO HC 14 8 0 1 5 90 45 +45 25
6 UTE 14 8 0 0 6 48 46 +2 24
7 Pesterzsébeti Hockey Club 14 7 1 0 6 60 41 +19 23
8 DVTK Jegesmedvék 14 5 1 1 7 66 48 +18 18
9 Vasas SC 12 5 0 0 7 52 48 +4 15
10 Egerszegi Titánok 14 2 1 0 11 37 68 -31 8
11 KMH 13 2 0 2 9 39 98 -59 8