Startol a Magyar Kupa!

2017.09.12. 16:00 |

Ma este elkezdődnek a Magyar Kupa 2017/18-as szezonjának küzdelmei, az előző idényhez képest több változás is történt.

A csoportkörben résztvevő csapatok száma ugyanannyi mint tavaly, annak ellenére, hogy az indulók névsorában történt változás: a Debrecen idén nem szerepel a kupasorozatban, a Vasas azonban visszatért. A hat Erste Ligás csapathoz, a MAC-hoz, a Ferencvároshoz, az UTE-hoz, a Dunaújvároshoz, a DVTK-hoz és a Fehérvári Titánokhoz tehát csatlakozik a Vasas és a KMH. Utóbbi újoncként tavaly meglepetést okozott, miután a nyitómeccsen legyőzte a Fehérvárt, szoros meccset játszott a Debrecennel és csak hosszabbításban kapott ki a Ferencvárostól. A budapesti együttes a szlovák harmadosztályban szerepel, a holtszezonban sokat erősödött, így egyáltalán nem vehető félvállról.

A Vasas komolyan veszi a csoportkört, emiatt egy meccsüket el is halasztották, hogy legyen elég idejük előtte pihenni. Az angyalföldieknek nem lesz könnyű dolguk, hiszen U20-as csapattal indulnak, viszont ez tökéletes tapasztalatszerzési lehetőség számukra, hiszen a közeljövőben az Erste Ligához szeretnének csatlakozni.

Az olyan fiatal csapatoknak, mint a Fehérvár, szintén jó lehetőség a Magyar Kupa arra, hogy az U20-ból feljátszó játékosaik minél több felnőttmérkőzésen szerepeljenek, és ezáltal tegyenek egy lépést a következő szint, az Erste Liga-csapat felé. A kiváló utánpótlással rendelkező MAC és az UTE ugyancsak jégre küldheti a fiatal tehetségeit.

A Magyar Kupa címvédője a MAC, amely természetesen meg akarja védeni az elsőségét. Ez az elmúlt öt évben egyetlen csapatnak sem sikerült. A Ferencváros és a Dunaújváros tovább akar jutni a csoportból és a négy közé kerülne.

A csoportmérkőzések nyitófordulóját ezen a héten rendezik, kedden a Vasas a Fehérvárt fogadja, a többi mérkőzést szerdán játsszák. Ekkor az FTC az UTE-t, a MAC a DVTK-t látja vendégül – az előző szezonban az utóbbi két csapat játszotta a döntőt.

MAGYAR KUPA, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
2017. szeptember 12.,  kedd, 18.40: Vasas–Fehérvár
2017. szeptember 13., szerda, 16.10: KMH–DAB, 18.00 FTC–UTE, 19.30 MAC–DVTK Jegesmedvék