Rangadó a medvebarlangban

2017.10.06. 12:13 |
Újra összecsap a legutóbbi két döntős: a DVTK Jegesmedvék csapata a MAC Budapestet fogadja az Erste Ligában.

ASC Corona Brasov-UTE 17.30

Az utóbbi három mérkőzését egy góllal elveszítő Brassó az Újpestet fogadja.

„Fontos hétvége áll előttünk, eddig négy pontot szereztünk, és az nem elég. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon rosszul játszottunk volna, de nem vagyok elégedett a helyezésünkkel. Pénteken az Újpesttel, szombaton pedig a Dunaújvárossal találkozunk, és mindkét alkalommal jó eredményt szeretnénk elérni, begyűjteni annyi pontot, amennyit csak lehet. A csapat hozzáállása remek, a keretünk összeállt, így itt az idő elkezdeni gyűjteni a pontokat” – mondta Martin Lacroix, a brassóiak vezetőedzője.

A lila-fehérek a hét közben 4-1-re kikaptak a Popradtól a Visegrád Kupában. Szilassy Zoltán vezetőedző arra hívta fel a figyelmet, hogy a Brassó ellen fejlődni kell a helyzetkihasználásban.

„Sok helyzetet kidolgoztunk, de nem szabad eltékozolni azokat, és a koronggal sem szabad felelőtlenül bánni” – mondta az elutazás előtt.

A negyedik helyen álló UTE kerete módosult egy helyen, ugyanis Ned Lukacevic nem felelt meg a próbajátékon, így a montenegrói-kanadai játékostól elköszöntek, helyette pedig Erik Caladi érkezett, aki a legutóbbi öt szezonban a HC Nové Zámky játékosa volt.

EV Vienna Capitals-Fehérvári Titánok 17.50

Bécsben találkozik a két EBEL-együttes farmcsapata. A Vienna Capitals hazai jégen szoros meccseket játszik, és már megszerezte első – hosszabbításos – sikerét, de a Titánok is egyre jobb formába lendültek. Kóger István, a fehérváriak vezetőedzője kihasználta a válogatott mérkőzés adta szünetet.

„A szünet talán nem töri meg a lendületet, inkább lehetőséget adott az apró hibák csiszolására. Sok sérültünk van, többen a válogatottal készültek, így nem tudtunk teljes csapattal edzeni, de így is bizakodóan várjuk a mérkőzést. Felkészülési meccsen már találkoztunk, és akkor simán nyertünk, de el kell hitetni a játékosokkal, hogy ez már nem ugyanaz a rivális lesz. Számunkra azok a meccsek a legnehezebbek, amelyeket kötelező megnyernünk, amikor dominálnunk kell, és nem elég elronrani a rivális játékát. Nehéz meccsre számítok, de nagyon szeretnénk nyerni” – mondta a tréner.

Hozzátette, hogy Szita Donát ezúttal a fehérváriak EBEL-csapatában szerepel, így Péter Andor került fel a kerethez.

SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 18.00

Két cseh vezetőedző csap össze a Vákár Lajos Műjégpályán. A két együttes az előző fordulóban is találkozott, és akkor Dunaújvárosban szerezte meg első győzelmét a Csíkszereda. Azóta a Sportklub maradt jobban játékban, hiszen a román bajnokságban a Galaci Dunarea, majd a Gyergyószentmiklósi Progym ellen is páros mérkőzést játszott, míg az Acélbikáknak csak a Magyar Kupában volt egy meccsük még a múlt héten. A Csíkszereda trénere, Leo Gudas szerint ugyanakkor a sok meccs az edzések, illetve a megfelelő készülés rovására ment, és csak akkor lehetnek eredményesek, ha kevesebbet hibáznak.

„Nagyon nehéz napokon vagyunk túl, hiszen egyik meccs követte a másikat és ez az edzések rovására megy, sőt itt van már a nyakunkon a két hétvégi találkozó is. Egy napunk lesz készülni. Egyelőre csak az első dunaújvárosi meccsre kell koncentrálnunk, azt kell megoldanunk. Továbbra is tartom, hogy akkor tudjuk sikerrel venni a meccseket ha a védekezésünk, csapatszinten, rendben lesz és minél kevesebb lehetőséget adunk az ellenfélnek” – mondta meg Leo Gudas.

Kollégája, David Musial először jár Csíkszeredán, és reméli, hogy játékosai tanultak a legutóbbi 4-1-es vereségből.

„Most először látogatunk Csíkszeredára, de elmondásokból már tudom, hogy a szurkolók hihetetlen hangulatot tudnak teremteni, szinte hatodik mezőnyjátékosként segítik a csapatukat. Épp ezért az elejétől kezdve élesnek kell lennünk, nem engedhetünk magunknak üresjáratokat. Kielemeztük a legutóbbi meccsünket, ahol hiába voltunk a mérkőzés nagyobbik részében fölényben, nem sikerült beütnünk a helyzeteinket. Szerencsére itt a remek alkalom, hogy kijavítsuk az akkori hibákat. Néhány nap szünetet kaptak a fiúk, de nagy elánnal csaptak bele a munkába, jó edzések vannak mögöttünk. Szeretném, ha hatvan percen keresztül koncentráltan, agresszíven, energikusan hokiznánk” – mondta az Acélbikák vezetőedzője.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 18.30

A forduló rangadóját Miskolcon rendezik, ahol az előző szezon két döntőse találkozik. A két nagy rivális ebben a szezonban már a Magyar Kupában találkozott, akkor 5-1-re nyert a MAC. A címvédő edzője, Mikael Tisell reméli, vissza tudnak vágni.

„A MAC Budapest kétségtelenül jó csapat, nem véletlenül voltak tavaly is a döntőben. Az eddigiek alapján idén is erős a csapat, játszottunk már egymás ellen egyszer, a Magyar Kupa sorozatban, akkor sajnos alul maradtunk. Pénteken azt várom, hogy a legutóbbi találkozásunkkal ellentétben erősen kezdjünk már az elején, és remélem, hogy egy erősebb oldalunkat sikerül mutatni az ellenfélnek. Az első összecsapás mindig nehezebb, de készen állunk a mérkőzésre” – mondta a miskolciak szakvezetője.

A Jegesmedvék két igazolást is bejelentettek az elmúlt napokban: visszatért a kanadai hátvéd, Colin Joe, rajta kívül pedig a csatár Berta Ákos is a DVTK-ban folytatja.

„Az elmúlt mérkőzéseken abszolút elégedettek voltunk az öt az öt elleni játékunkkal, egy-egy hamadot tudok esetleg mondani az elmúlt mérkőzéseken ami nem tetszett, de azért nagyrészt ezek a helyzetek rendben voltak. Speciális egységeink tudtak néhány meccsen át kiválóan teljesíteni, majd az elmúlt időszakban nem annyira jól, ezért változásokat eszközöltünk és azt gondolom ezek sokkal hatékonyabbá fogják tenni a játékunkat. Elsősorban az emberelőnyös játékunkra gondolok. A  rangadóra szerdán egy kiváló mérkőzéssel hangoltunk, kíváncsian várom az estét, mert egy parázs csatára van kilátás Miskolcon.Mi készen állunk" - mondta Majoross Gergely, a fővárosiak edzője.

A Visegrád Kupában mindkét együttes játszott a hét közben: a miskolciak 5-1-re verték a Zsolnát, a MAC pedig hiába játszott nagyszerűen, 3-2-re kikapott a Nyitrától. Közös a két alakulatban, hogy az Erste Ligában legutóbbi három meccsüket megnyerték.