Öregfiúk a jégen

2017.09.06. 18:00 |
A Szapporói Hősök egy reggeli edzéssel kezdték meg a felkészülést az 1995-ös világbajnok Finnország csapata elleni mérkőzésre. A két csapat szeptember 30-án a Papp László Budapest Sportarénában fog megküzdeni egymással a 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség rendezvényen.
Nem mindenki tudott ott lenni a jeges edzésen a csapatból, de így is több, mint 2000 válogatott mérkőzés rutinjával bírtak a pályára lépő játékosok együttesen. A résztvevő 14 játékos, 3 a 3 elleni játékkal készült, természetesen két kapussal: Szuper Leventével és Budai Krisztiánnal a kapuban.

„Jó volt újra jégre lépni a fiúkkal, kicsit berozsdásodtunk, de ennek nincs jelentősége, jól éreztük magunkat együtt, és valahol ez volt a lényeg.”- nyilatkozott Svasznek Bence az edzés után, aki szintén megemlítette, hogy hiányolta a korábbi védőpárját, Sille Tamást, aki épp edzést tartott a csapatával, ezért nem tudott megjelenni.

Az edzést a fehér csapat nyerte a pirosak ellen, ugyanakkor a piros csapat nehezen tudta feldolgozni, hogy nem ők nyerték a mérkőzést. „Remek érzés volt a fiúkkal újra jégre lépni, de sajnos Mogyin elment a mérkőzés.”- viccelődött Peterdi Imre. „Jól éreztük magunkat, de az idő sajnos eljárt fölöttünk, és egy ilyen kis 3 a 3 elleni játékon is nagyon elfáradtunk, ez is mutatja, hogy milyen elképesztő gyors sport a jégkorong. A program elérte a kívánt célt, úgy érzem, felkészültünk a szeptember 30-i meccsre.” Majoross Gergely is visszavágott az őt ért kritikákra „Nem gondolom, hogy rajtam ment volna el a mérkőzés, remekül védekeztünk, igaz, a fehér csapat sokat gyengült Palkovics Krisztián érkezésével, ennek ellenére is tudtak nyerni egy szoros meccsen.” Hogy mennyire hiányzott neki a hoki arról is volt véleménye. „ Borzalmas volt újra edzeni, a társaság nagyon jó volt, de maga a játék nekem csak mérsékelten hiányzott.”

Vas Márton véleménye is hasonló volt, mint a többieknek, szerinte minden tökéletes volt kivéve a következőket…”Hiányzott a gyorsaság, az állóképesség, az ütőkezelés, a góllövés, a korcsolyázás és a látás, de minden más tökéletesen működik még mindig.”

Minden résztvevő egybehangzó véleménye volt, hogy remekül érezték magukat, és a kiváló hangulat miatt már megérte újra korcsolyát ragadni. A fentiek mellett pályára lépett: Kangyal Balázs, Horváth András, Kovács Csaba, Dr. Szélig Viktor, Palkovics Krisztián, Tokaji Viktor, Ladányi Balázs, Budai Krisztián, Szuper Levente és Gröschl Tamás.
Az edzés teljes galériája az alábbi linken érhető el.
A szeptember 30-i 90 éves a Magyar Jégkorong Szövetség elnevezésű rendezvényen 16 órától Finnország öregfiúk válogatottjával játszik gálameccset a Szapporói Hősök együttese. Jegyek még kaphatóak az alábbi linken.