Női U16: "Jó érzés volt végre hallani a magyar himnuszt!"

2017.04.29. 19:43 |
Győzelemmel ért véget a csoportkör a magyar U16-os válogatott számára a budapesti Európa-kupán, a lányok így az 5. helyért csapnak össze Svájccal vasárnap 18:40-kor a Jégpalotában.

Magyarország-Ausztria 4-1

Puskás Noémi, csatár (HUN)

Az elején egy kicsit lassan kezdtünk, de a végére nagyon belelendültünk és összekaptuk magunkat. Jó érzés volt végre nyerni és nagyon jó érzés volt hallani végre a magyar himnuszt. Holnap akárki jön, megpróbáljuk a maximumot nyújtani és győzni.

Strobl Lara, csatár (HUN)

Az első góltól megindult a csapat és utána beindultunk ráadásul sikerült gólt is szereznem. A gólnál a Mira középre passzolt és igazából csak bele akartam érni. Pont jókor sikerült közbeszúrni és amikor láttam, hogy bent van, akkor nagyon boldog voltam. A holnapi mérkőzésen remélem nyerni tudunk megint. 

Gaitz Hanna, védő (HUN)

Az első harmadban nem volt teljesen tökéletes a játékunk, de a második játékrészben minden hibátlanul zajlott és emiatt nagyon büszke vagyok a csapatra. A harmadik harmadban látszott az ellenfélen is, hogy nagyon akarják a győzelmet, de szerencsére összeszedetten játszottunk és nem sikerült nekik. Talán Svájc ellen több esélyünk van, Finnországtól tavaly kikaptunk és most a szlovákokat is csúnyán megverték. Meglátjuk mi lesz.

Jozef Hosmaj, vezetőedző (AUT)

Megszereztük a vezetést és a második harmadban nagy nyomás alá kerültünk, sajnos nem tudtunk felállni, ezért hátrányba kerültünk. A harmadik harmadban már megvoltak a lehetőségeink, két három alkalommal üres kapu is volt, de nem sikerült gólt szerezni, de küzdöttünk a végéig. Remek közönség előtt tudtunk játszani, ez egy jó tapasztalat volt. Kemény időszakokon ment át a csapat, az eddigi 9 harmadból 7 elég jó volt a csoportkörben. Taktikailag is fejlődtünk, de a legfontosabb az volt, hogy lélekben legyünk ott és ez sikerült is. Meg akarjuk nyerni az utolsó meccset, nem akarunk vesztesként távozni. Megvan hozzá a képességünk és a szívünk is, majd meglátjuk mire lesz ez elég.

Bianka Posch, védő (AUT)

Nem vagyok boldog, Jól játszottam, de ez nem volt elég. Küzdöttünk és megvoltak a lehetőségeink. A következő mérkőzésre keményebben edzünk és igyekszünk a legjobbunkat nyújtani.

Szlovákia-Csehország 0-6

Barbora Kezmarska, másodedző (SVK)

Kiváló első harmadot játszottunk, nagyjából egyenlő erős volt a két csapat, de talán még azt is kijelenthetjük, hogy nekünk jobb helyzeteink voltak az elején. Sajnos ezután megszerezték azt a gólt, kicsivel az első harmad vége előtt, és talán ezt követően a lányok elvesztették egy kicsit a koncentrációjukat. Rendkívül motiváltak voltunk az egész mérkőzés során, lehetett látni a játékosok arcán, és azon ahogy mozogtak a jégen, hogy végig nagyon akartak. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz és hogy a cseheknek jobb csapatuk van, de ettől függetlenül próbáltuk a legjobbunkat nyújtani és úgy gondolom a csapat bele is adott mindent, amit csak tudott. A kapusunk kiváló teljesítményt nyújtott, és a hat gól ellenére a védelmünk is egész jól összeállt mára. Meccsről meccsre javulunk a torna során, és nagyon jó látni, hogy a játékosok folyamatosan akarnak is fejlődni. Hogyha sikerül ezt fenntartani, akkor napról napra jobbak leszünk.

Roman Kosina, másodedző (CZE)

Nem volt egyszerű a csoportkör, mert a finnek nagyon erős ellenfelek voltak. A legnagyobb erősségünk, hogy modern hokit játszunk, öt játékos fel, öt játékos le, gyors passzok és jó a csapatmunka. Nem könnyű megmondani melyik csapatot szeretnénk, mert egyiket se szeretnénk lebecsülni. Számos alkalommal játszottunk Németország ellen, szóval Oroszország lenne ideális ellenfél a döntőben tapasztalatszerzés céljából. Nincs speciális terv a döntőre, folytatjuk, amit eddig is csináltunk és azt akarjuk, hogy a mi játékunkat játssza majd az ellenfél.

Anna Kotounova, csapatkapitány (CZE)

Nagyon boldog vagyok, ez egy gyönyörű pillanat az életünkben. Mindhárom meccset megnyertük és ez a legjobb érzés. Jó csapat vagyunk, remek kapusokkal és sok gólt tudtunk ütni. Remélem Németországgal játszunk, de valószínű, hogy Oroszország lesz az ellenfél, mert jobbak a németeknél.

Finnország-Svájc 5-1

Arttu Sissala, másodedző (FIN) Assistant Coach

Nem foglalkoztunk a tegnapi eredménnyel. A tegnap az tegnap volt... egy nehéz vereség, de tudtuk, ha ma nyerünk akkor éremért játszunk, szóval a játékosok nagyon motiváltak voltak. Az első és a második harmad igen jó volt, bár egy kicsit beragadtunk a második harmad felénél. Kaptunk pár buta büntetést, de sikerült összeszedni magunkat és gólokat szerezni. A harmadik harmad volt a legjobb. Ilyen helyzetben türelmesnek kell lenned, tenni a dolgod és az eredmény majd jön magától a végén. Nem számít, hogy Oroszországgal vagy Németországgal játszunk, nyerni akarunk holnap. 

Elli Makela, védő (FIN)

Nagyon boldog vagyok. Először nem ment jól, de után a saját szintemen tudtam játszani. A harmadik harmad volt a legjobb számomra. Jól aludtam, mindent úgy csináltam mint tegnap, csak a mai meccsel foglalkoztam. Az oroszoknak nagyon jó játékosaik vannak, és úgy gondolom, hogy Németország ellen fogunk játszani, mert Oroszország megnyeri majd az összes meccsét.

Christen Lara, hátvéd (SUI)

Remekül játszottunk az első két harmadban, de a harmadik elején nagyon hamar gólt szereztek és talán ez volt a döntő momentum. Keményen harcoltunk az egész mérkőzés során, de sajnos ma egy kicsit a finnek voltak szerencsésebbek, lehetett volna ez másként is. Nyilván egy kicsit mindenki fáradtnak érzi magát három meccs után három nap alatt, de még akkor is ha ma veszítettünk, holnap készen kell állnunk. Ez lesz az utolsó mérkőzésünk, úgyhogy mindent bele kell adnunk.

Oroszország-Németország 4-0

Sofia Sycheva, hátvéd (RUS)

Nagyon intenzív mérkőzés volt, rengeteg érzelemmel és két hasonlóan erős csapattal. Úgy gondolom, hogy a döntő dolog a karakterünk és a csapatunk mentalitása volt. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk holnap a csehek ellen, eddig kiválóan játszottak, és mindenki kezd egy kicsit fáradni is, de egész nap bíztatni fogjuk egymást és készen fogunk állni a mérkőzésre.

Florian Neumayer, vezetőedző (GER)

Az első harmad rendben volt, jó munkát végeztünk, de utána túl sokat hibáztunk és szabálytalankodtunk és ez megváltoztatta a mérkőzést. Nem tudtunk gólt szerezni emberelőnyből, sajnos nem volt elég időnk gyakorolni. Elég keveset voltunk együtt. Most pihenünk, vacsorázunk és meglátjuk mi lesz holnap a finnek ellen.

Lilli Welcke, csatár (GER)

A mérkőzés rendben volt, az első és a második harmad jó volt számunkra. Nagyon nehéz lesz a Finnek ellen, mert egy remek csapat, fel kell készülnünk. Nagyon jó tapasztalat volt Oroszország ellen játszani, mert még nem volt rá alkalmunk korábban. Remélem sikerül nyerni holnap.

(Fotó: Szebellédi Soma)

Gyerehokizni