Női U16: "El kell fogadni a vereséget is"

2017.04.30. 19:26 |
Jól játszott a magyar U16-os leányválogatott a svájciak ellen, mégis a hatodik helyen végzett. A tornát az oroszok nyerték.

Magyarország-Svájc 1-2

Losonci Zsófia, csatár (HUN)

Nagyon jól játszottunk az első harmadban és sikerült is megszerezni a vezetést. Sajnos a svájciak kiegyenlítettek, de nem adtuk fel ezután sem. Sokat hajtottunk az egész torna során és sokat tettünk azért, hogy ilyen szoros mérkőzést vívjunk egy A csoportos csapattal. De az A csoport mégiscsak A csoport.

Tóth Zsófia, kapus (HUN)

A saját teljesítményemet nem tudom igazán értékelni, de a csapat nagyon sokat segített az egész verseny alatt, voltak olyan helyzetek, amelyek bementek volna, ha nincsenek ott a védőim.

Fecske Maja, csatár (HUN)

Úgy gondolom, mindent megtettünk, hogy nyerjünk. A vezetést is megszereztük, ráadásul nagyon nehezen tudtak egyenlíteni. Volt pár szerencsétlen kiállításunk is, amik elkerülhetők lettek volna, de összességében örülünk a hatodik helynek. Csapatként tovább kell mennünk emelt fővel és el kell fogadni a vereséget is.

Nicole Ade, másodedző (SUI)

A tegnapi, finnek elleni vereség után mindenképpen meg akartuk szerezni az ötödik helyet. Ez meglett, így jól zártuk a tornát. Nagyon nehéz meccset játszottunk a magyarokkal, akik hajtottak a győzelemért, a mi lányaink pedig nem tudtak annyira koncentrálni, mint a finnek ellen. Élveztük a tornát, először jártunk Magyarországon, az emberek barátságosak, és dicséret illeti a szervezést is. 

Oroszország-Csehország 2-1

Jevgenyij Bobariko, vezetőedző (RUS)

A csehek nagyon jól védekeztek, igazából a fizikális játékunkkal nőttünk föléjük. Kiváló volt a letámadásunk és keményen játszottunk az egész meccsen. A torna remek lehetőség volt számunkra, nagyon jó ötlet tartjuk a megrendezését. Csak kicsit nehéz volt a lányoknak, hogy ennyi meccset játszottak ilyen kevés idő alatt.

Jelena  Provorova, csapatkapitány (RUS)

Ismertük az ellenfelünket, nem ez volt az első eset, hogy játszottunk ellenük, így tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Úgy gondolom, hogy a csapatösszhang és a karakterünk döntött ma is, csak úgy, mint tegnap: egyszerűen jobban akartuk a győzelmet, mint az ellenfelünk. Számomra a torna kicsit nehéz volt, mert a lányok nagy része most viselte először a válogatott mezt, én pedig egy kicsivel tapasztaltabb vagyok. Emiatt vezető szerep hárult rám, amiben volt egy kis kihívás, de összességében nagyon jól éreztem magam itt.

Klara Mazankova, másodedző (CZE)

Remek torna volt számunkra és a szurkolóink számára is. Elképesztő szurkolóink vannak és ezt szeretném megköszönni nekik. Másrészről egy kicsit szomorúak vagyunk, az utolsó mérkőzés miatt. A két csapat hozzáállása nagyon hasonló, így egy kicsit nehezebb dolgunk volt, a játékrendszer, a korcsolyázás is nagyon hasonló. Ha nyerni szeretnél, gólokat kell lőnöd, nekünk ez most nem sikerült. Talán rossz napunk volt. Remek tapasztalat ez mindenkinek, mi is jobban megismertük a lányokat, ők is, hogy milyen is a válogatottság.

Finnország-Németország 3-0

Arttu Sissala, másodedző (FIN)

Nagyon boldogok vagyunk, 3-0, ma mi voltunk a jobb csapat. Az egész torna egy remek tapasztalat volt a lányok számára és számunkra is. Nagyjából 20 gólt lőttünk és csak négyet kaptunk, szóval jó a gólarányunk, de számos dologban fejlődnünk kell, ha olyan csapatokkal akarunk játszani, mint Oroszország, vagy Csehország. Most már tudjuk milyen a játék nemzetközi szinten. Jobban megismertük, és a lányok is tudják, hogy miért edzenek. Holnap túrázunk a városban, aztán másnap reggel korán repülünk haza.

Krista Parkkonen, csatár (FIN)

Nagyon boldog vagyok, bárki boldog lenne egy bronzéremmel. Ma nagyon jól játszottunk. A lányok mindent beleadtak és láthatjuk is az eredményét. Remek élmény volt a számunkra, gyors és kemény meccseket játszottunk. Hazamegyek a klub csapatomhoz és folytatjuk a nyári felkészülést.

Florian Neumayer, vezetőedző (GER)

Nagyon jó torna volt, a csapatok nagyjából ugyanazon a szinten voltak, talán csak a döntőt játszó két csapat tudott kiemelkedni kicsit a mezőnyből. Négy nap alatt volt négy mérkőzésünk, így az utolsó harmadra már nem nagyon maradt energiánk, talán ez volt a döntő Finnország ellen. Legközelebb az egész torna feljebb léphetne egy szintet, több csapattal, talán egy pihenőnappal is, de nagyon hálásak vagyunk a lehetőségért és azért, hogy itt lehettünk.

Franziska Klinger, csapatkapitány (GER)

Nagyon erősek voltak a finnek, és a végére sajnos nem maradt elég erőnk, hogy menjünk velük, így pedig könnyedén el tudták dönteni a meccset. Ez a torna újdonság volt nekünk, de nagyon jól éreztük magunkat Magyarországon, nagyon jó volt itt lenni.

AusztrIa-Szlovákia 2-1

Jozef Hosmaj, vezetőedző (AUT)

Fantasztikusan zártuk a tornát. Csütörtökön azt mondtuk, egy győzelemmel már elégedettek lennénk és ma elértük a célunkat. Nagyon jó meccseket játszottunk, volt két jó harmadunk a tornagyőztes oroszok ellen. Remekül éreztük magunkat, úgy gondolom, szép jövő előtt állnak a lányok.

Barbora Kezmarska, másodedző (SVK)

Remek tapasztalatszerzési lehetőség volt ez a torna a lányoknak, hiszen olyan ellenfelek ellen játszhattak, mint az oroszok vagy a csehek. Lépésről lépésre egyre többet tanultak, jobbak lettek, a legjobb pillanataikból pedig építkezni tudnak a jövőre nézve. Nem szoktunk ekkora nyomás alatt játszani, itt minden meccsen hatvan percig kellett koncentrálnia a játékosoknak. Ausztria ellen sok helyzetünk volt, de azokat nem értékesítettük. A legjobban a csehek ellen hokiztunk a tornán. 

(Fotó: Szebellédi Soma)

Gyerehokizni