Nagy csatában nyert a Fehérvár

2018.01.08. 23:19 |
A Titánok csapata már negyedszer győzött hosszabbítás után az Erste Ligában. A Csíkszereda egyre távolabb kerül a felsőháztól.

Kétszer is vezetett az első harmadban a Fehérvár, de a Csíkszereda mindkétszer egyenlített, másodszor 14 másodperccel a játékrész vége előtt. A Sportklub próbálkozott több lövéssel, de Kornakker jól teljesített a kapuban.

A második harmad kiegyenlítettebb volt. Hiába játszhattak többször emberelőnyben, egyszer kettősben is a hazaiak, gólt a Csíkszereda szerzett: a 35. percben Fabus talált be. A Titánok a harmadik harmad elején gyorsan egyenlítettek Kelin Ainsworth góljával, majd túlélték a vendégek nyomását.

A hosszabbításban is a Csíkszereda volt veszélyesebb, de Szcsasztlivij lövéseit Kornakker kifogta. A másik oldalon a ráadás első lövése eldöntötte a meccset a 64. percben Schoenmakers előkészítése után Ainsworth szerzett remek gólt.

A fehérváriak hőse a győztes találat szerzőjén kívül Kornakker, aki 47 lövést hárított. A Csíkszereda sorozatban másodszor kapott ki hosszabbításban, és így nem tudta visszaelőzni a negyedik helyen álló Újpestet.

Fehérvári Titánok-SC Csíkszereda 4-3 (2-2, 0-1, 1-0, 1-0) - hosszabbítás után

Nyilatkozat

Kóger István, Fehérvár: „A Csíkszereda óriási erőket mozgósított a harmadik harmadban, hogy elvigye a három pontot. Az ellenfél többet birtokolta a korongot a mi harmadunkban, de ettől függetlenül mi hősiesen védekeztünk, emellett szükségünk volt egy remek kapusteljesítményre, amivel kivédekeztük ezt a nyomást. Igazi tétmeccset szerettünk volna játszani egy olyan csapat ellen, akinek szüksége van a három pontra. Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésből tudtunk tanulni.”

Leo Gudas, Csíkszereda „Csapatunk képes arra, hogy több gólt szerezzen annál, mint amennyit ma sikerült. Talán a szerencsén múlott a mai mérkőzés. Az első harmadban nem mentek be a helyzetek, de ettől függetlenül ugyanúgy dolgozunk tovább.”