Miskolci siker a szuperrangadón

2017.12.12. 23:29 |

A címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvék együttese másodszor is legyőzte a második MAC-ot az Erste Ligában.

Az éllovas miskolciaknál Magosi Bálint felépült, de Jed Rusk, Láda Balázs és Ritó László kihagyta a mérkőzést kisebb sérülések miatt. Nagy iramban kezdődött a mérkőzés. Mindkét oldalon volt egy-egy nagy ziccer az elején, és később sem álltak le a csapatok. Emberelőnyben sem találtak be a felek, majd a távoli kísérletek sem vezettek eredményre.

Veszélyesebben kezdte a MAC a második felvonást,szükség volt Adorján bravúrjaira, hogy ne változzon az eredmény. A harmad feléhez közeledve vette át a kezdeményezést a DVTK: előbb Tóth Adrián adta be a korongot Kulmalának, akinek lövését védte Bálizs, majd Magosi közeli lövése is elakadt a vendégek kapusában. Nem sokkal később aztán megszerezte a vezetést a hazai csapat,  Kulmala kapu mögüli passzát Tóth Adrián lőtte be.

Az utolsó harmadban egymást érték a kiállítások, és végül négy a három ellen Pavuk szerezte meg a második miskolci gólt egy kipattanó után. Nyílt sisakos küzdelem zajlott, mindkét oldalon voltak helyzetek. A hajrát megnyomta a MAC, de nem tudott szépíteni.

A DVTK a győzelemmel 12 pontosra növelte előnyét a MAC előtt. A budapestiek szerdán a Vienna Capitalshoz látogatnak.

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell, DVTK: „Nagyon örülök a győzelemnek, és különösen annak, hogy gól nélkül sikerült hozni ezt a találkozót. Sajnos két védőnk még mindig hiányzik, és nagy öröm volt azt látni, hogy így is fölé tudunk kerekedni legnagyobb riválisunknak. Az elején még úgy látszott, hogy bármerre eldőlhet a ma este, a fordulópont Tóth Adrián gólja volt, a vezetés megszerzése után sokkal nyugodtabban tudtunk játszani. Nagyot küzdöttünk, de megérdemeltük a győzelmet, és az ezzel járó három pontot.”

Majoross Gergely, MAC: „Az eredménnyel nem vagyok teljesen elégedett, a csapatom hozzáállásával, erőfeszítéseivel viszont teljes mértékben. Sajnos néhányszor nem a legjobb döntés hoztuk, és sokszor túlbonyolítottuk a dolgokat, de az egyszerű megoldások sokszor célravezetőbbek. Hiába a lehetőség, ha nem tudjuk kihasználni, nem nyerünk.”