A gólzáporos második harmad meghozta a győzelmet Korea ellen

2017.02.10. 14:30 |

A magyar válogatott győzelem reményében lépett jégre Korea ellen. Nem elfeledve, hogy ettől a csapattól kaptunk ki még novemberben. Most sikerült visszavágás, főleg a második harmadban nyújtott teljestménynek köszönhetően.

A vezetőedző Rich Chernomaz és stábja úgy döntött, hogy ma is Bálizs Bence fogja védeni a magyarok kaput, míg Duschek Dávid lesz a tartalék. A mai mérkőzésre pihenőt kapott Sági Martin, Sárpátki Tamás, Kocsis Ferenc és Vojtkó Mátyás. Az utóbbi játékost váltotta a tegnapi pihenőről visszatérő Szabó Dániel, így ő lett Láday Tamás párja a védőknél. Szintén ma léptek pályára először ezen a koreai tornán Nemes Benjámin, Németh Attila és Miskolczi Márk csatárok.

A mérkőzés kezdetén mindkét csapat komoly tempót diktált, a koreaiak előtt adódott az első nagy helyzet, de a kék volnal felől érkező bombát Bálizs Bence védte. Végül mégis csak ők szerezték meg a meccs első gólját emberelőnyből Jeon lövéséből. Egy perccel később a magyarok már egyenlítettek is, szintén emberelőnyből szerzett találattal, amelyet Szabó Dániel passzából Nagy Krisztián lőtt. Az első harmad folytatásában mindkét csapatnak voltak komoly helyzetei, de gól nem született.

A második harmad jól indult a csapatunk számára és utána is úgy alakult, ahogy szerettük volna. Még a harmad legelején Galló Vilmos irányította jó helyre Sagert Kalvin lövését a kék vonalról, így szerezve meg a vezetést a magyar csapatnak. Kevesebb, mint húsz másodperccel később már kettővel vezettek a magyarok, amikor Erdély Csanád, Galló Vilmos lövése után visszapattanó korongnak mutatta meg a helyes irányt. Ezután Nagy Krisztián villantotta meg tudását Csányi Karol kipattanóját igazítva be a kapuba. A magyar gólparádé után Jim Paek koreai vezetőedző időt kért. Magyarország többször is emberhátrányba került, de Bálizs Bence magabiztosan és bravúrosan védett ki minden lövést. Reisz Áron és Keresztury Erik összjátékából szintén majdnem gól lett, de Kye Hoon koreai kapus még az utolsó másodpercben sikeresen hárított.

A magyarok sikeresen vették a kettős kiállítás utáni emberhátrányt a második harmad végén és a harmadik harmad elején is. Amikor a kiállítás lejárt a magyar csapat átvette az irányítást és nem adott sok lehetőséget az ellenfélnek, hogy eljusson a kapuig. Ha ez mégis előfordult, Bálizs Bence sikeresen védte a lövéseket. A harmad közepén Bálizst gáncsolásért jogtalanul büntették, amelyet Korea kihasználva betalált a kapunkba.  A mérkőzés vége felé Galló emberelőnyből szerzett még egy gólt Vincze Péter kipattanóját kihasználva. Az utolsó percekben Csányi Karol megsérült Micheal Swift ütésétől és el kellett hagynia a pályát, míg a koreai csapatban játszó játékost kiállítással büntették.

Galló Vilmos, csatár: elég tempós meccset játszottunk, az elején talán nem kezdtünk olyan jól, mert 1-0-ra vezetett az ellenfél, de sikerült magunkat visszaküzdenünk, és ez a lényeg.  Nagyon örülünk a mai győzelemnek, főleg, hogy a végén már kicsit eldurvult a meccs, így még jobb érzettel tölt el az, hogy tudtunk nyerni. 

Bálizs Bence, kapus: sokkal jobbak voltunk, mint tegnap. Nagyon jó volt látni, ezt hogy ez a fiatal brigád ilyen éles volt, ilyen keményen játszott, elszántan, határozottan. Egyáltalán nem látszott az, hogy a csapat átlagéletkora szerintem 25 év alatt van. Én személy szerint nagyon-nagyon büszke vagyok rájuk.

Erdély Csanád, csatár: Mind a kettő csapat nekiugrott egymásnak, de most már egyre jobban kezd a védjegyévé válni ez az ázsiai hokinak, mint ahogy a japánok is jöttek és támadtak, a régen megszokott gyors korcsolyázásuk mellett egyre többet ütköznek. Mi számítottunk erre és tudtuk is ezt, ezért készültünk rá és a tempót felvettük, majd később diktáltuk is azt. Nagyon nagy pozitívum, hogy 1-0-nál ki tudtunk egyenlíteni és onnantól kezdve meg tudtuk tartani a mérkőzést.

Vokla Roland, védő: A mai meccs mindenképpen keményebb volt a számomra, mint a tegnapi a japánok ellen. Látszott, hogy a koreai egy összeszokott csapat, gyorsabban jöttek és többet ütköztek. Személy szerint nekem volt egy-két rosszabb passzom, amiből felszólítás lett és a hármas védekezést kicsit elrontottam, de ezeket leszámítva úgy érzem, hogy jól fel tudtam venni a versenyt.

Rich Chernomaz, vezetőedző: hihetetlen büszke vagyok a csapatra. Tegnapi a japánok elleni meccsen is nagyon jól szerepeltünk, de ma még azt is sikerült túlszárnyalnunk. Ahogy elgondoltuk a védekezésünket, kiválóan sikerült azt megvalósítanunk. Szerintem sikerült összezavarnunk az ellenfelet, amikor három magyar gól is született körülbelül három percen belül, ott megtörtük őket. Ez egy nagy előrelépés és nagyszerű tapasztalat az új, fiatal játékosaink számára. 

Jim Paek, koreai edző: emlékszem, milyen jó meccset játszottunk Magyarországon a magyarok ellen. Most teljesen felkészülten jöttek ide, határozottan, győzelemre elszánva és a kapusuk egyszerűen fantasztikus volt.

Sorok

Galló, Erdély, Keresztury
Miskolczi, Terbócs, Csányi
Somogyi, Nagy, Vincze
Reisz, Nemes, Németh

Varga, Mestyán
Láday, Szabó
Vokla, Sagert
Gőz, Kiss

Bálizs (Duschek)

Pihenők: Sági, Sárpátki, Kocsis, Vojtkó

Keret

Vezetéknév

Keresztnév

Poz.

   Klub

Mez

Bálizs

Bence

K

MAC Budapest

1

Duschek

Dávid

K

Dunaújváros

29

Varga

Arnold

V

Debreceni HK

5

Láday

Tamás

V

Fehérvár AV 19

66

Szabó

Dániel

V

Fehérvár AV 19

28

Sagert

Kalvin

V

Fehérvár AV 19

65

Vokla

Roland

V

MAC Budapest

18

Mestyán

István

V

MAC Budapest

27

Gőz

Balázs

V

DVTK Jegesmedvék

3

Vojtkó

Mátyás

V

DVTK Jegesmedvék

70

Kiss

Dániel

V

UTE

17

Németh

Attila

CS

Debreceni HK

26

Miskolczi

Márk

CS

DVTK Jegesmedvék

77

Sági

Martin

CS

DVTK Jegesmedvék

82

Kocsis

Ferenc

CS

Fehérvár AV 19

33

Sárpátki

Tamás

CS

Fehérvár AV 19

88

Vincze

Péter

CS

Fehérvár AV 19

95

Reisz

Áron

CS

Fehérvár AV 19

91

Erdély

Csanád

CS

Fehérvár AV 19

36

Galló

Vilmos

CS

Linköping HC (SWE)

2

Keresztury

Erik

CS

MAC Budapest

62

Nagy

Krisztián

CS

MAC Budapest

13

Somogyi

Balázs

CS

MAC Budapest

11

Terbócs

István

CS

MAC Budapest

34

Csányi

Karol

CS

UTE

23

Nemes

Benjámin

CS

UTE

71

Edzői stáb
Vezetőedző: Rich CHERNOMAZ
Edzők: MAJOROSS Gergely, TOKAJI Viktor
Kapusedző: Jukka KONTSAS

Menetrend 
HUNGARY-Japan
Február 10. péntek, 11:00 MAGYARORSZÁG-Korea
Február 11. szombat, 5.00 MAGYARORSZÁG-Dánia
(Az időpontok magyar idő szerint)

Gyerehokizni