Lendületbe jött a Csíkszereda

2017.10.06. 23:37 |

Ahogy idegenben, úgy hazai pályán is legyőzte a Csíkszereda a Dunaújvárost az Erste Ligában.

A Csíkszereda azonnal kezdeményezően lépett fel, az első percben Valchar egy az egyben vezethette rá Paclra a korongot, de ezt a felvonást a kapus nyerte, csakúgy mint a másik oldalon, amikor Onodi védett Nagy Márk szólójánál. Lüktető, jó ritmusú játék folyt, de a kapusok mindkét oldalon remekül tették a dolgukat. A 13. percben aztán villant Taratuhin, aki egy kékvonalas lövésbe remekül tette bele ütőjét, a korong pedig furcsa ívet kapva hullott a tehetetlen Pacl mögé, így vezettek a hazaiak.

A második harmad elején Szkripec használta ki a védelem hibáját, és egyenlített, bekotorva egy kapu előtt árválkodó korongot. A DAB egy sebességgel feljebb kapcsolt, ebben az időszakban voltak a legveszélyesebbek a vendégek, de a Csíkszereda tartotta magát. A 30. perc tájékán aztán fokozatosan átvette az irányítást a házigazda, Taratuhin és Rusnak is ziccert hibázott, aztán 90 másodpercen belül háromszor is csak a kapuvas mentette meg az Acélbikákat, akik ekkor még tudtak veszélyes ellentámadásokat vezetni, de ezek nem vezettek eredményre. A harmad utolsó perceiben hatalmas tűzijáték volt Pacl kapuja előtt.

Ami viszont nem ment be a második harmadban, az bement a harmadikban: egy perc sem telt el az utolsó játékrészből, amikor az Acélbikák védelmének sorozatos hibáit Fabus és Biró remek összjátéka büntette meg, s Rusnak a kiszolgáltatott Pacl alatt lőtte be a vezető gólt. A vendégek emberelőnyben sem tudtak felállni, a 49. percben pedig ismét Taratuhin villant, aki Valchar passzát lőtte be. A Sportklub remekül játszott, de Pacl védései megmentették a DAB-ot.

Az utolsó két percben aztán fölényessé vált a hazai siker. Az 59. percben Valchar is feliratkozik a góllövők listájára, egyéni akcióját a piros-fehérek csak követni tudták. A Csíkszereda számára a 60. percben a végig remekül küzdő Fodor tette kiütésessé a győzelmet.

A Sportklub ezzel pontszámban beérte a DAB-ot, és szombaton az Újpest ellen folytatná jó sorozatát.

SC Csíkszereda-Dunaújvárosi Acélbikák 5-1 (1-0, 0-1, 4-0)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszereda: „Jó meccset vívtunk és a második harmad elejét leszámítva mindent az előre megbeszéltek szerint csináltunk. A rengeteg kimaradt helyzet ellenére a második szünetben azt mondtam a fiúknak, hogy nyugodtan játsszanak, és hátul ne hibázzanak, mert a helyzetek jönni fognak, amiket aztán ki is használtak. Szép győzelem volt, holnap is ilyen játékot várok a csapattól.”

David Musial, DAB: „Az első két harmad nagyjából egyenlő erők összecsapását hozta, enyhe hazai fölénnyel. A második bekapott gól után aztán teljesen szétesett a csapatom, magam sem tudom megmagyarázni, mi történt. Gratulálok a Csíkszeredának a mai játékhoz, holnap Brassóban megpróbáljuk kiköszörülni a csorbát.”

Gyerehokizni