Kiütéses csíkszeredai győzelem

2018.01.13. 21:29 |
A Sportklub 9-2-re verte a Ferencvárost, ezzel megőrizte esélyét a felsőházba kerülésre az Erste Ligában.

Közel telt ház előtt lépett jégre a Csíkszeredai Sportklub és a tartalékos Ferencváros az Erste Liga alapszakaszának utolsó meccsén. Az első hazai akció végén Valchar máris megszerezte a vezetést. A gól nem fogta meg a vendégeket, emberhátrányban is egyenlíthettek volna, de Tendler szólót rontott, majd Fliszár is hatalmas helyzetben lőtt mellé. Ezt követően a Sportklubról szólt a meccs, a hazaiak már az első félidőben eldöntötték a lényeges kérdéseket, mivel Antal Zsombor, majd Fabus találatával a 13. percre 3-0-ra vezettek.

A második harmadban tovább nőtt a különbség. A Sportklub 17 másodperc alatt szerzett két gólt, majd Tendler szépített, de erre újabb két csíki gól volt a válasz. Az utolsó felvonásban Fabus megszerezte harmadik gólját, majd Szcsasztlivij három gólpassz után első találatát, és a hajrában Tendler csak kozmetikázni tudott az eredményen.

A Sportklubnak a három ponttal még maradt esélye az alapszakasz negyedik helyére, de ez az Újpest vasárnapi, Fehérvár elleni találkozójától is függ.

Csíkszeredai Sportklub–Ferencvárosi TC 9–2 (3–0, 4–1, 2–1)

Nyilatkozat

Leo Gudas, Csíkszeredai Sportklub: „Az első percektől kezdve jól játszottunk, amiért hatalmas gratuláció jár a fiúknak.”

Greg Lindqvist, Ferencváros: „Volt tíz jó másodpercünk a mérkőzés elején, majd utána szinte azonnal kaptuk az első gólt. Ekkor még volt lehetőségünk a gólszerzésre, de jött az újabb gól, majd átrohantak rajtunk. Minden bejött a hazai csapatnak. Öt védővel játszottunk, fáradt volt a csapat, nem volt meg a kellő erő két ilyen összecsapásra, amelyet 24 óra alatt le kellett játsszunk. Ez egy olyan nap volt, amelyet nagyon gyorsan el kell felejtsünk.”