Javított a Brassó

2017.12.03. 23:20 |

Második harmadbeli remeklésének köszönhetően a Brassó legyőzte az Újpestet.

Ötmeccses nyeretlenségi sorozat után fogadta az Újpestet a Brassó. A hazaiaknál több kulcsember továbbra is sérült volt.

Az első harmadban összesen hét kiállítást ítéltek a játékvezetők, és ezek közül egyet tudtak kihasználni a csapatok: a 11. percben a lila-fehérektől Becze Tihamér volt eredményes. Hiába lőtt többször kapura a hazai csapat, nem tudta bevenni Sila kapuját.

A második játékrészben aztán 19 másodperc után összejött az egyenlítés, egy áthúzódó emberelőnyből Richard Filip talált be. A harmad derekán lendült bele a Brassó, és bő öt percben belül három gólt szerzett: Zsók Levente, Bíró Mátyás és Nagy István is eredményes volt. A 39. percben Gyenyisz Zabludovszkij belőtte az újabb brassói gólt. Ezek után Sila helyére a 17 éves Márkus Levente érkezett a vendégek kapujába.

A fiatal kapus a harmadik harmadban jól tette a dolgát, nem kapott gólt. Az UTE erejéből arra futotta, hogy csökkentse a különbséget Sikorcin góljával, de a hazaiak magabiztosan megnyerték a meccset.

Az Újpest pont nélkül zárta az erdélyi túrát, ezzel lépéshátrányba került a dobogóért folyó harcban. A Brassó a sikerrel négypontosra csökkentette a különbséget.

ASC Corona Brasov-UTE 5-2 (0-1, 5-0, 0-1)