Ismét győzött a DVTK

2017.10.15. 20:49 |

A címvédő és listavezető DVTK Jegesmedvék csapata magabiztosan nyert a Dunaújváros ellen az Erste Ligában.

A hazaiaknál Daniel Nageler térdsérülést szenvedett, így nélküle lépett jégre a Dunaújváros. Az Acélbikák ennek ellenére is bátran kezdték a meccset, s az első harmadban egyenrangú partnerei voltak a miskolciaknak, ami a kapura lövések és a helyzetek számában is tükröződött. Gólokat azonban egyik oldalon sem tudtak szerezni a felek az első húsz percben.

A fordulás után jobban kezdett a DVTK, mely Sakaris szemfüles találatával már 47 másodperc elteltével megszerezte a vezetés. Igyekezett a DAB, de a miskolciak jól őrizték kapujukat, s az egyre inkább kinyíló házigazdák mellett több veszélyes kontrát vezettek. Második góljukhoz, amelyet Vas János jegyzett, kellett egy komoly védelmi hiba is. A 36. percben tovább növelte előnyét a DVTK: Tóth Adrián emberhátrányban szerzett korongot, majd bevette Duschek kapuját.

A folytatásban a Jegesmedvék már magabiztos előnyüket őrzésére rendezkedtek be, s bár akadt lehetősége a DAB-nak a szépítésre, ez nem jött össze. A DVTK a sikerrel megerősítette első helyét a tabellán, és készülhet a Kontinentális Kupa jövő hétvégi mérkőzéseire.

Dunaújvárosi Acélbikák-DVTK Jegesmedvék 0-3 (0-0, 0-3, 0-0)

Nyilatkozat

David Musial, DAB: „Nehéz győzni gólok nélkül. Az első harmadban kiválóan játszottunk, sokat korcsolyáztunk. Az első bekapott gólunk megint elég szerencsétlen volt, egyéni hibákat vétettünk a középső harmadban, amit sajnos egy ennyire jó csapat, mint a DVTK megbosszul.”

Mikael Tisell, DVTK: „Nagyon jó meccs volt, sokat tudtuk járatni a korongot. Felszabadult, öröm játék volt a második harmadtól kezdve, amelyben szerencsére el is tudtuk dönteni a találkozót.”