Információk

2018.04.26. |

Fontos tudnivaló a jégkorong-világbajnokságról

Az év egyik legnagyobb magyarországi sporteseménye az április 22-28 közötti Divízió I/A jégkorong-világbajnokság, ami reményeink szerint nem csak csodálatos sportélmény, de nagyszerű szórakozás is lesz.

Hogy ne legyenek kellemetlen meglepetések, röviden összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

Jegyek

A legfontosabb tudnivaló, hogy a világbajnokság magyar mérkőzéseire minden jegy elkelt.

Jegy nélkül is érdemes eljönni a szurkolói faluba, hiszen ott kivetítővel és programokkal várunk minden drukkert, ráadásul a mérkőzései után a magyar válogatott tagjaival is találkozhattok majd.

Akik nem magyar meccsekre szeretnének jegyet vásárolni, kizárólag az online felületen a HCKYVBDA kóddal 50%-os áron tudják ezt megtenni.

Fontos, hogy időben érkezz a helyszínre, hiszen a beléptetés ekkora tömeg esetén kicsit hosszabb időt vehet igénybe. Rengeteg aktivitás és látnivaló lesz , így  érdemes akár egy-két órával a mérkőzések előtt kilátogatni a Szurkolói faluba és ott némi bemelegítés után időben bemenni az Aréna épületébe, így biztosan nem maradsz le semmiről.

Aréna

Nyitás: tervezetten a mérkőzés kezdete előtt egy órával a kiürítés és takarítás függvényében

Zárás: a mérkőzés vége után

A Papp László Sportaréna a mérkőzések kezdete előtt egy órával nyit és értelemszerűen az utolsó napi mérkőzést követően zár be.

Fizetés

Fontos tudnivaló, hogy az épületben nem lehet készpénzzel fizetni, idén január óta csak kártyával vásárolhattok (ez az Aréna saját szabályzata), amely alábbi módon szól pontosan:

2018 január 1-jétől készpénzmentessé vált a Papp László Budapest Sportaréna. A megújult beléptetőrendszer által a belépés és a kiszolgálás is jelentősen felgyorsult, büféinkben már csak bankkártyával lehet fizetni. A kártyával nem rendelkezők az Aréna automatáiból feltöltőkártyát válthatnak ki, melyek teljes értékű bankkártyaként szolgálnak, így minden elfogadóhelyen használhatók.

Mivel az épületet az MJSZ csak bérli a világbajnokság idejére, ezért mindenre az Aréna szabályai az irányadók. Ez azt jelenti, hogy az épületen belül a büfé a megszokott színvonalon és a megszokott kínálattal áll rendelkezésre.

A büfére is érvényes, hogy január elsejétől készpénzmentes a kiszolgálás, azaz a fizetős kártya megvételére és feltöltésére szánjatok kellő időt.

Nézőtér

A nézőteret minden mérkőzés után kiürítik és kitakarítják, ami azt jelenti, hogy hiába van valakinek akár bérlete, el kell hagynia a nézőteret a meccsek között. Kérjük, ezzel számoljatok és segítsétek a munkát!

Egy jegy vonalkódja egy mérkőzésre, egyszeri belépésre jogosít fel. A bérlet vonalkódja minden bérletben szereplő mérkőzésre egyszeri belépésre jogosít. Az elektronikus jegyet nem kell további jegyekre vagy karszalagra cserélni.

Akik a szünetekben dohányozni szeretnének, azok egy külön zónában tehetik ezt meg. Ez azért fontos, mert ha másik kijáraton hagyod el az épületet, akkor az érvényes jegyed ellenére nem tudsz visszamenni az épületbe.

Közlekedés

Azt javasoljuk, hogy a mérkőzésekre tömegközlekedési eszközzel érkezz. Ezt a következő módokon teheted meg:

- Metróval (a 2-es metró Puskás Ferenc Stadion állomása van a legközelebb)

- Villamossal (1-es villamos Puskás Ferenc Stadion megállónál kell leszállni)

- Busszal (30-as és 95-ös járatot válaszd)

- Trolibusz (a 75-ös és 80-as trolival gyere)

Aki autóval érkezik, az az Ifjúság útja felől hajthat be az 1149 férőhelyes parkolóba, melynek díja 1500 forint / alkalom. Legjobban a Stefánia út, Kerepesi út, Dózsa György út felől lehet megközelíteni. További infókat az Aréna oldalán találsz.

Mit nem vihetsz be az Aréna területére?

Az épületbe tilos bevinni ételt, italt, fegyvert (vagy annak látszó tárgyat), állatot (kivétel a vakvezető kutya), és minden olyan tárgyat, anyagot, ami testi épségre, egészségre, közbiztonságra veszélyes lehet.

A deck

Nyitás:

csütörtök  17 óra

péntek 14 óra

szombat 10 óra

Zárás: 22 órakor

Az Aréna előtti terület minden nap délelőtt 10 órakor nyit és 22 óráig van nyitva. A különböző programok is 10 órakor kezdődnek és este 10 óráig tartanak. A belépés mindenki számára ingyenes.

Szuper szórakozási lehetőségek várnak, felvonul a CCM, a Skoda, de itt tekinthető meg a Hírességek Csarnoka (a Hall Of Fame) és itt lesz a Magyar Jégkorong Szövetség sátra is.

Emellett a Magyar Floorball Szövetség közreműködésével bajnoki mérkőzést is játszanak majd a világbajnokság ideje alatt.

Szurkolói falu

Nyitás: minden nap 10 órakor

Zárás: hajnali 1 órakor

A világbajnokság idején a Körcsarnok előtti területen lesz a Szurkolói falu, ami a dekkhez hasonlóan délelőtt 10 órakor nyit és hajnali 1-ig lesz nyitva. A belépés természetesen ide is ingyenes.

A Szurkolói falu szándékunk szerint a korábbi években megszokottnál jóval nagyobb lesz, mert szeretnénk, ha minél több magyar (és külföldi) szurkoló részese lenne a világbajnokság élményének.

A területen 4 óriási kivetítő mellett a résztvevő 6 nemzet konyhája (folyamatosan hideg-meleg ételekkel) és a Krusovice jóvoltából 500,-Ft áron csapolt sör várja a szurkolókat.

Terveink szerint a résztvevő csapatok minden mérkőzés után kilátogatnak a faluba, így a magyar csapattal is itt lehet majd személyesen találkozni.

Lesz színpad is különböző kulturális programokkal és előadásokkal a résztvevő országok közreműködésével a meccsek közötti szünetekben.

Esténként pedig dj-k gondoskodnak majd a bulihangulatról bőven éjfél utánig.

Múzeum

Nyitás:

csütörtök  17 óra

péntek 14 óra

szombat 10 óra

Zárás: este 10 órakor

Az Aréna melletti Agora épületében tematikus kiállítás várja az érdeklődőket délelőtt 10 órától este 10 óráig. Az ingyenesen látogatható múzeumban a sportág hazai története mellett külön kiállítást kap a 10 éves Szapporói Csoda, a budapesti világbajnokságok története.

Természetesen nem maradhat ki az NHL sem, több relikvia is érkezik a Hockey Hall of Fame jóvoltából, és nem maradhatnak ki azok a magyar sportemberek sem, akik eljutottak a világ legszínvonalasabb bajnokságának kapujáig.