Indul a rájátszás

2018.02.20. 08:00 |

Kedden a Csíkszereda dunaújvárosi vendégjátékával elkezdődik az Erste Liga rájátszása.

Dunaújvárosi Acélbikák-SC Csíkszereda 18.00

Kezdődik az Erste Liga legizgalmasabb része, hiszen elrajtol a rájátszás. A középszakaszt a harmadik helyen záró Dunaújváros az alsóház másodikját, a Csíkszeredát választotta ellenfélnek. A két csapat eddig igazságosan megosztozott a győzelmeken: két-két sikert értek el egymás ellen az alapszakaszban, igaz egyszer mindkét együttes tudott nyerni idegenben. A gólarány viszont a Sportklubnak kedvez 14-11 arányban.

Jason Morgan, a DAB kanadai vezetőedzője szerint végre elkezdődik az igazi szezon.

„A fiúk sikerre éhesek, nagyon várják már a keddi kezdőbedobást. Otthon nagyon jól játszottunk a szezonban, ebben persze nagy szerepe van a szurkolóinknak is, akik hangosak és energikusak, ez pedig sokat tud segíteni egy-egy helyzetben. Sokszor ellőtt közhely, de tényleg hatodik mezőnyjátékosként tudnak hozzátenni egy mérkőzéshez. Remélem, hogy magastempójú, izgalmas meccset láthatnak majd. A Csíkszereda csapata egy nagyon tapasztalt játékosokból álló gárda, amelyik hihetetlenül veszélyes támadásokat tud vezetni eladott vagy elvesztett korongokból. Egyszerűen kell játszanunk, és nagyon meg kell becsülnünk a korongot, ha pedig nálunk van, akkor a támadó, a semleges és a védekező harmadban is jól kell kezelnünk” – mondta a tréner.

A Sportklubnál nagyon el szeretnék felejteni a középszakasz alsóházában mutatott teljesítményt, a sorozatban három vereséget. A játék minden elemében váltani kell, de a legfőbb mindezek közül a gyorsaság, minden téren - vélekedett Hozó Levente.

„Egy jó hírrel kezdeném. Mindenki egészséges és bevethető a Dunaújváros ellen, ide értem még Ruczuj Gellértet is. Úgy érzem, hogy jól készültünk az előttünk álló feladatra és természetesen azzal a céllal fogunk jégre menni, hogy elvegyük az újvárosi pályaelőnyt. Fontos ugyanakkor, hogy a középszakasz második felében mutatott játékunkon javítanunk kell és itt elsősorban a gyorsaságra gondolok. Ugyanakkor ezen párharcot az a csapat nyerheti meg, amelye a legkevesebbet fog hibázni” – mondta a másodedző.

A két csapat kedden és szerdán Dunaújvárosban, majd szombaton és vasárnap Csíkszeredában találkozik. A párharc négy nyertes meccsig tart.