Győzelemmel búcsúzott a Magyar Kupától a Dunaújváros

2017.12.13. 20:53 |
Mivel a Magyar Kupa négyesdöntője már november végén kialakult (UTE, FTC, MAC, DVTK), a mai mérkőzés már nem bírt különösebb téttel. A Vasas első pontjait szerette volna megszerezni, míg a Dunaújváros győzelmi sorozatát szerette volna továbbnyújtani.

Az első harmadban még egyenrangú ellenfélnek bizonyult a Vasas a Dunaújváros számára. Habár a hazaiak már a harmadik percben megszerezték a vezetést Becze Tihamér találatával, valamint a 12. percben Izacky is betalált (2-0), a szünetre mégis csak egygólos előnnyel vonulhattak. Kováts Máté találatával sikerült szépítenie a fővárosiaknak, így 2-1 állt az eredményjelzőn húsz perc játékot követően.

A második harmadban az Erste Ligás csapat nagyobb fokozatra kapcsolt és a 27. percben Izacky második góljával ismét kettővel mentek a hazaiak (3-1). A 35. percben aztán beindult a gólgyártás, alig kevesebb mint három perc leforgása alatt három gólt láthattak a nézők. Előbb Tanka Lőrinc (4-1) majd Silló Arnold is betalált (5-1), válaszul pedig Bálint Tamás góljával szépítettek az angyalföldiek (5-2). A játékrész utolsó találata azonban Beczéhez köthető, aki második gólját szerezte a mérkőzésen. 6-2-es eredménnyel várták a felek a záró etapot.

Becze aztán ott folytatta, ahol az előző harmad végén abbahagyta. A 41. percben önmaga harmadik, csapata hetedik góljával már 7-2-re vezetett a Dunaújváros. Az ötgólos hátrány ellenére sem adta fel a Vasas, aminek meg is lett az eredménye, Makovics Bence vette be Scola kapuját (7-3). A 9-3-as végeredményt végül Becze állította be, aki így öt góllal zárta a mérkőzést és a sorozatot is.