Gálázott a MAC

2017.10.08. 21:29 |

A MAC Budapest 7-0-ra nyert a sereghajtó osztrák Vienna Capitals ellen az Erste Ligában.

Az első harmad nem hozott gólt, bár a MAC ekkor is próbálkozott becsülettel, de Matthias Tschrepitsch mind a 15 lövést hárított. A második húsz percben aztán beindult a henger, Fejes, Macaulay, Terbócs, Brown és Dansereau is eredményes volt. A záró periódusban Dansereau és Brown is duplázott, utóbbi ráadásul négy ponttal zárt, mert két asszisztja is volt. Szintén két találatban vállalt szerepet Orban, Nagy Krisztián és Garát is, míg Arany Gergely kapott gól nélkül zárta a meccset.

A MAC a fölényes sikerrel a tabella élére állt, és várja, hogy mire megy egymással hétfőn este a másik két dobogós, a DVTK és a Ferencváros.

MAC Budapest-EV Vienna Capitals (osztrák) 7-0 (0-0, 5-0, 2-0)

Nyilatkozat:

Majoross Gergely, MAC: "Mivel szombatra pihenőt adtunk a játékosoknak, ezért vasárnap, meccs előtt kellett feldolgoznunk a pénteki vendégjátékunk eseményeit. Ez nem szokásunk, szeretünk az adott meccsnapon arra a meccsre koncentrálni, amelyik este következik, és nem az előzőre. Most azonban fontosnak éreztem azt, hogy bizonyos dolgokat tisztázzunk, és azokat a gyengeségeket, amelyek kiderültek az elmúlt néhány mérkőzésen, meg is mutassuk a játékosoknak, szembesítve őket azzal, hogy mi is az oka annak, hogy kevés gólt tudtunk lőni az elmúlt néhány összecsapáson. Mivel a délelőttünk nem azzal telt, hogy csak élesítsük magunkat egy könnyed korcsolyázáson, hanem viszonylag kritikus hangvételű megbeszélések voltak, ezért várható volt, hogy a mérkőzés elején kicsit idegesebbek, frusztráltabbak leszünk, talán túl görcsösen akarjuk megmutatni, hogy igenis tudunk változtatni ezeken a dolgokon. Ez nagyjából így is alakult, egészen az első gólunkig, amikor egy 18 éves srác megnyugtatott mindenkit, hogy el tudja kezdeni a gólgyártást. Azt hiszem, hogy a felfogásunkat illetően a teljes hatvan perccel elégedettek lehetünk és az eredménnyel is. Ami fontosabb, az az, hogy először gondolom azt idén, hogy mindenki érti, mi az, ami a mi támadójátékunkban kulcsfontosságú lesz. Bízom benne, hogy ezt sikerül tartani erősebb ellenfelek ellen is."

Christian Dolezal: "Az elején jól játszottunk, de ez kevés a liga egyik legjobb csapata ellen. A második harmadban fogytán volt az erőnk, ám ez nem mentség a kapott gólokra, amikor az egyik rossz döntést hoztuk a másik után."

Gyerehokizni