Nem sikerült a bravúr Dánia 5-1-re győzőtt

2017.02.11. 08:16 |

Novemberben a magyarországi 7NEMZETHOKI7 keretein belül egyszer már megverte válogatottunk az A csoportos dánokat ebben a szezonban. Reméltük, hogy megint sikerül, de most nem így alakult.

A vezetőedző Rich Chernomaz döntése szerint Duschek Dávid volt ma a hálóőr, miután Bálizs Bence védte az előző két meccs alkalmával a magyarok kapuját. Vojtkó Mátyás visszatérhetett pihenőnapja után úgy, mint Kocsis Ferenc, Sárpátki Tamás és Sági Martin. A torna eddigi mindkét napján játszottak, de ma nem öltöztek át Mestyán István védő és Vincze Péter, Somogyi Balázs, Csányi Karol csatárok.

A mérkőzés gyors tempóban kezdődött, mindkét csapat erőteljesen és magabiztosan kezdett. A magyar válogatott idejekorán kapott pár kiállítást. Bár emberhátrányban voltunk, Duschek Dávid ügyesen védte a kaput, ezért ezekből nem kaptunk gólt. Az első gólhelyzetünket Nagy Krisztián alakította ki, aztán kevesebb, mint egy perccel később megszületett a meccs első gólja, de sajnos az ellenfél lőtte azt. Kicsit az indulatok is elszadultak ezután a magyar kapu előtt. Nemsokra rá ismét a dánok hoztak össze egy sikeres akciót, így 2-0 lett az eredmény. A magyar csapat lelkesedését Erdély Csanád hozta vissza a találatával a harmad vége előtt, így lett 2-1 az első játékrész végére.

Dánia csak a második harmadban kapott először kiállítást. Annak ellenére, hogy emberelőnybe került a magyar csapat és számos gólhelyzetet ki is alakítottak a fiúk, sajnos a gól nem jött össze. Kétszer is nagyon közel járt Galló Vilmos a gólszerzéshez és Nagy Krisztiánnak szintén volt alkalma kapura lőni, de mellé ment. Duschek kiválóan helyt állt a kapuban, neki köszönhetően nem volt igazán eredményes a dén csapat az emberelőnyös helyzetekben. Sági Martin szép megmozdulásával zártuk a harmadot, de a kapufa megmentette a dánokat a góltól.

A harmadik harmad Duschek Dávid gyönyörű mentéseivel kezdődött, azonban hamarosan újabb dán gól következett, Jacobsen Spellingnek passzolva próbált gólt szrezni, ekkor még a magyar kapus védeni tudott, de Spelling lövéséről már lemaradt. Erdély mégegyszer esélyt teremtett a gólszerzésre, de sajnos nem járt sikerrel. Ezután Dánia kettős emberelőnyét kihasználva növelte az előnyét. A harmad végénél a magyar csapat kockáztatott, kapus helyett mezőnyjátékost hozott fel a jégre a válogatottunk. Sajnos elvesztettük a korongot és a dánok ezt könyörtelenül ki is használták. Az üreskapus góllal beállították az 5-1-es végeredményt.

Nagy Krisztián, csatár: elég jól szerepeltünk ezen a tornán ahhoz képest, hogy mennyit utaztunk és mennyi időnk volt felkészülni az első mérkőzésre, többek között fiatal kerettel is érkeztünk. Ebből kifolyólag nem volt túl nagy elvárás felénk, úgyhogy azt maximálisan teljesítettük. Az utolsó mérkőzésen kicsit fáradtabbak voltunk fizikálisan és szellemileg is, a dán csapat pedig A csoportos, így nem csoda, hogy megszerezték a vezetést. Az első két mérkőzésen szerintem javuló tendenciát mutatott a teljesítményem, de a harmadikra már én is kicsit elfáradtam az időátállás és a kevés alvás miatt, ettől függetlenül igyekeztem és pozitívan zártam a tornát szerintem.

Sági Martin, csatár: mivel nekem ez volt az első két válogatott meccsem, kicsit tartottam a tempótól, mert ez egy magasabb szint, mint amilyen bajnokságban én játszom. De a torna pozitív csalódásként ért, Japán nem képviselt olyan erőt, mint amire én számítottam, fel tudtam venni ellenük a tempót és számomra az egy nagyon jó mérkőzés volt. A dánok elleni meccs viszont magasabb szintű volt, oda több kellett, hogy fel tudjam venni a ritmust és komoly ellenfeleink voltak. Kevesebb idő volt a döntésekre, gyorsabban kellett korcsolyázni, kanyarodni, így csak a második harmadra tudtam belejönni a játékba. Utána viszont jól ment és szerintem teljesítettem az elvártakat.

Duschek Dávid, kapus: nagyon pörgős meccs volt, az elejétől kezdve erősen jöttek a dánok mi pedig el voltunk fáradva kicsit az előző két mérkőzés után, valamint sok kiállítást is kaptunk. Ennek ellenére megpróbáltunk mindent megtenni, nagyon jó három nap volt, büszkék lehetünk magunkra, hogy ilyen közel voltunk a győzelemhez. Én úgy gondolom, hogy tudtam segíteni a csapatnak a kiállítás kivédekezésében, de sajnos voltak olyan helyzetek, amikor nagyon nehéz volt védeni és nem is mindig sikerült.

Gőz Balázs, védő: jól éreztem magam mind a három meccsen, de a csapat sikeresebb volt az első két meccsen. Jobban sikerült tartani ott a taktikát, de én úgy gondolom, hogy a mai mérkőzésen is sikerült helytállnunk, annak ellenére, hogy fáradtabbak voltunk. Meglátszik, hogy fejben is elfáradunk és eltérünk a taktikától, így kicsit lelassul az egész. A dánoknak sikerült ránk erőltetni a játékstílusukat és mi ez ellen nem igazán tudtunk tenni semmit, a letámadásokban kicsit passzívabbak voltunk, nem sikerült a mi akartunkat rájuk erőltetni, így ők voltak ma a sikeresebbek.

Keresztury Erik, csatár: Mind a három mérkőzés nekem nagyon jónak számított, az első kettőnél a sok utazáshoz képest meglepően jól mentünk, olyanok voltunk, mint egy teljesen friss, felkészült csapat. Az utolsó meccsre is úgy mentünk ki, hogy megpróbálunk ugyanúgy teljesíteni, mint a koreai csapat ellen, de a végére kifulladtunk testileg és mentálisan is, így kaptunk pár gólt. Őszintén én már nagyon fáradt voltam a koreai meccs után is, de próbáltam mindent beleadni és összeszedni magam, így a jégen én nem éreztem ezt a fáradtságot. Lehet, hogy ez kívülről máshogy nézett ki, de én úgy éreztem, hogy amit lehetett én azt megtettem és küzdöttem a csapatért.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány: látszott a mai energiaszintünkön, hogy a srácok megérezték az utazást és az előző két nap kemény meccsét. Amikor úrrá lesz rajtunk a fáradtság - ahogy azt ma láttuk - akkor az első dolog, ami történik, hogy az agy kikapcsol. Ez pedig fegyelmezetlenségekhez, hibákhoz vezet, mi is egy csomó kiállítást kaptunk emiatt. Ilyenkor elkezdesz visszaesni, ahelyett, hogy feljavulnál. Ez pedig lehetőséget ad az ellenfélnek, hogy lendületbe jöjjön. Voltak lehetőségeink a második harmadban emberelőnyben, hogy egyenlítsünk. Azt kaptuk ettől a három meccstől, amire számítottunk. Kemény mérkőzéseket játszottunk, és láthattuk, a játékosok közül kik képesek helytállni és kik azok, akiknek még kell egy kis idő.

Galló, Erdély, Keresztury
Sági, Terbócs, Sárpátki