Élre állt az Újpest

2017.11.16. 08:22 |
Szoros csatában múlta felül az Újpest a KMH csapatát, így a Magyar Kupa selejtezőcsoportjának élére ugrott a lila-fehér együttes.

UTE-KMH 4:3

Nem úgy kezdődött az Újpest számára a KMH elleni Magyar Kupa mérkőzés, ahogyan arra a lila-fehérek számítottak. Még fél perc sem telt el a találkozóból, amikor Szűcs István találatával az eddig egy győzelemmel álló KMH megszerezte a vezetést (0-1). A kapott gól után az Újpest gyorsan átvette a játék irányítását, meddő mezőnyfölényük azonban szabályos gólokban nem nyilvánult meg, így egygólos vendég előnnyel vonultak szünetre a felek.

A második harmad ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Az UTE továbbra is rendületlenül próbálkozott, de még az emberelőnyükből is gólt kaptak a 33. percben. Németh Árpád góljával kettőre nőtt a KMH előnye (0-2). A gól után sebességi fokozatot váltott a hazai csapat. Frolik emberelőnyös találatával előbb szépíteni tudott az Újpest (1-2), két perccel később pedig Anze Ropret egyenlített (2-2).

A záró játékrészből kevesebb, mint hat perc telt el, amikor Szalma Zsolt góljával már a hazaiaknál volt az előny (3-2). A harmad közepén emberelőnybe került a KMH, amit Vincze Péter Tamás révén ki is használtak, így ismét döntetlen állt az eredményjelzőn (3-3). A végén mégis a lilák örülhettek, Caladi Erik emberelőnyös góljával ismét az UTE-nál volt az előny 3 perccel a mérkőzés vége előtt.(4-3). A KMH hiába hozta le a végén kapusát, újabb gólt már nem tudtak szerezni, fordulatos meccsen nyertek a lila-fehérek.

Győzelmével az Újpest a selejtezősorozat élére állt, három ponttal megelőzve a MAC-ot és a Ferencvárost.