Duschek hazatér

2018.05.20. 22:55 |

Duschek Dávid három év után elhagyja Dunaújvárost, és hazatér Miskolcra. A válogatott kapus Adorján Attilával küzd majd azért, hogy ki legyen a DVTK Jegesmedvék első számú hálóőre.

Duschek Dávid számára áttörést hozott ez a szezon: a dunaújvárosi teljesítményének köszönhetően a válogatott harmadik számú kapusa volt az áprilisi vb-n.

A 29 éves kapus három év után döntött úgy, hogy hazatér Miskolcra. A Jegesmedvék utánpótlásában nevelkedett, és tagja volt a 2015-ös bajnokcsapatnak.

Miért a DVTK-hoz írtál alá?

Ez a nevelőegyesületem, egy profi klub és egy erősebb bajnokságban, az Extraligában próbálhatom ki magam, és segíthetek a csapatnak.

Mikor legutóbb Miskolcon szerepeltél, Adorján Attila már ott játszott. Milyen versenyhelyzet lesz közöttetek?

Nem tudjuk előre, hogy ki lesz az első és a második számú kapus, ez a felkészülés és a szezon közben fog kiderülni. Egyenlő esélyekkel indulunk, és mindent megteszünk azért mind a ketten, hogy első számúak legyünk. De a csapat hasznára szeretnénk válni, nem ellenségként, hanem barátként szeretnénk segíteni a csapatot. Az a fontos, hogy akit az edző a kapuba állít, megtegye azt a pluszt, hogy nyerjen a csapat.

Ebben a szezonban már a válogatott keretében is rendszeresen szerepeltél, végül a vb-n harmadik számú kapus voltál. Hogy értékeled az idényt?

Jó volt. Azzal kezdődött, hogy Újvárosban sok meccset játszottam, és fejlődtem. Ennek köszönhetően figyeltek fel rám. A válogatottban is megkaptam a bizalmat, játszottam négy meccset, és jól ment a védés. Sajnálom, hogy nem tudtam a vb-n szerepelni. Kis lépésekkel haladok tovább, jövőre mindent megteszek azért, hogy már én álljak a kapuban.

Hogy fog telni a nyár?

Még Újvárosban lakom, majd június végén költözöm Miskolcra. A DVTK kapusedzője, Farkas Tamás már elküldött egy szárazprogramot, amit elkezdtem. Aztán Miskolcon csatlakozom a többi kapushoz, Adorján Attilához és Kiss Bencéhez.