Büntetőkkel nyert az FTC

2017.10.21. 00:56 |

A Ferencváros megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, és szétlövés után győzött a Fehérvári Titánok otthonában az Erste Ligában.

Feszült, helyzetekkel teli, de gól nélküli első harmadot hozott a fehérvári mérkőzést. A második játékrészt aktívabban kezdte a Ferencváros, mégis a hazaiak kerültek előnybe Szita Donát révén, aki egy kipattanót kotort be. A zöld-fehérek gyorsan egyenlíthettek volna, ám kimaradt a ziccer. A kiállításokkal tarkított harmadban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, aztán a 36. percben Shupe egyenlített emberhátrányban.

A harmadik harmadban a Fehérvárnak volt több lehetősége, Sevela azonban nagyokat védett. A folytatásban nem született újabb gól, így jöhetett a hosszabbítás, amelynek az elején a Fradi, a végén a Fehérvár játszott aktívabban, de egyik fél sem tudta megszerezni a döntő találatot. Következhettek a büntetők. Kornakker és Sevela is 2-2 lövést hárított, majd az utolsó körben Ainsworth hibázott, míg az FTC-től Virág is betalált, így a fővárosiak két ponttal távoztak.

Fehérvári Titánok-Ferencváros 1-2 (0-0, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1), szétlövés után

Nyilatkozat

Kóger István, Fehérvár: „Örülök, hogy szereztünk egy pontot, de csalódott vagyok amiért elveszítettünk kettőt. Jó néhány kapusbravúr kellett ahhoz, hogy megszerezzük ezt az egy pontot. 65 percnyi játék alatt a Ferencváros egyetlen egyszer talált a kapuba, és akkor is mi támadhattunk emberelőnyben.”

Greg Lindqvist, FTC: „A mérkőzés első öt percében a Titánok sokkal jobban játszottak nálunk. Aztán úgy gondolom, hogy rengeteg helyzetünk volt, viszont rengeteg felesleges kiállítást szedtünk össze. Sokat voltunk emberhátrányban, de jól védekeztünk. Volt elég helyzetünk ahhoz, hogy megnyertük ezt a meccset. Nem tudom, hány üres kapus helyzetünk volt pontosan, amikor a korong valamiért nem akart bemenni. Aztán jött a hosszabbítás és a büntetők, ami pedig egy orosz rulett. Örülünk a két pontnak.”