Biztosan nyert a MAC

2018.02.10. 01:02 |

A MAC Budapest legyőzte a Dunaújvárost, így maradt esélye, hogy az Erste Liga középszakaszát az élen zárja.

A Tüskecsarnokban Mikler Roland, a Veszprém és a férfi kézilabda-válogatott kapusa végezte el az ünnepélyes korongbedobást.

A MAC az elejétől irányította a játékot, és már a 4. percben vezetést szerzett, emberelőnyben egy kapu előtti helyzetet Mansson használt ki. Kiegyenlítetté vált a meccs, a DAB is többször veszélyeztetett, de az újabb gólt a hazaiak szerezték. Egy kivédekezett kiállítás utáni kontrából a kipattanó Somogyihoz került, aki nem hibázott. A 15. percben az újvárosiak szépítettek, Hári bombagóljával. A hátralévő percekben mindkét kapu előtt adódott helyzet bőven.

A második harmadban Mansson növelte a hazaiak előnyét, és a MAC továbbra is dominált, a vendégek a kontrákban bíztak. A harmad végére gólok formájában is megmutatkozott a fölény: Kovács Bronson, majd emberelőnyből Brown szerzett gólt alig másfél perc leforgása alatt.

A záró játékrész első felében végig nyomott a Dunaújváros, de Arany többször is bravúrosan védett. A MAC akkor jött ki a szorításból, amikor emberelőnybe került, de újabb gólt nem szerzett. A DAB még közelebb is zárkózott, de másra nem maradt ereje.

A középszakasz első helyéről így a vasárnapi miskolci rangadó dönt majd.  A DAB biztosan harmadik.

MAC Budapest-Dunaújvárosi Acélbikák 5-2 (2-1, 3-0, 0-1)

Nyilatkozat

Majoross Gergely, MAC: „Uraltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, amelyek közül sokat ki is hagytunk. A játék képének megfelelő végeredmény született, nem úgy, mint legutóbbi, dunaújvárosi meccsen.”

Jason Morgan, DAB: "Három kulcsjátékosunk is hiányzott, de ez nem lehet kifogás. A jobb csapat nyert. Az első két harmadban a MAC uralta a játékot, és két előnyös gólt is szerzett. Nem adtuk fel, a záró harmadot sikerült megnyernünk.”