Beharangozó: Vienna Capitals

2017.09.07. 20:42 |

Az elmúlt szezonokban mindig csatlakoztak új csapatok a ligához, ez idén sincs másképpen. Ezúttal nyugat felé nyitotta ki az Erste Liga a kapuit, amelyen a Vienna Capitals farmcsapata lépett be.

A bécsiek tulajdonképpen ezt a ligát szánták az EBEL előszobájának, azaz hasonlóan a Fehérvárhoz, ők is a farmcsapatukban kívánnak lehetőséget adni a saját nevelésű fiataljaiknak, akik az U20-ból már kiöregedtek, de az EBEL-csapatba még nem férnek be.

A szezont a kapuban Gernot Wegererrel kezdi meg a csapat, mögötte olyan kapusok szerepelnek, akik az U20-as együttesben is játszanak, például Maros Botond, Matthias Tschrepitsch és Max Zimmermann.

A kapusposzthoz hasonlóan a védelem is egy rutinos játékossal áll fel. Nick Kuqali a bajnoki címvédő DVTK-tól igazolt a Viennához, mögötte Johannes Leitner a maga 22 évével az egyik legidősebb védő, ő egyébként az elmúlt szezont kihagyta. Gert Karitnignek és Simon Wolfnak már van EBEL-tapasztalata, és valószínűleg a védelem oszlopai lesznek.

Elöl még több a kérdőjel, miután a támadók többsége 21 éves vagy még annál is fiatalabb. Ellenben nagyon tehetségesek, hiszen Patrick Boltere, Felix Maxa, Benjamin Nissner, Fabian Ranftl, Szabad Kevin és Ali Vukovits is játszott már az EBEL-csapatban. Leginkább a támadóegység mutatja, hogy az Erste Ligában induló csapat valóban az ugródeszkát jelenti az U20 és az EBEL között.

A csapatot Christian Dolezal irányítja, aki jól ismeri a játékosokat, hiszen a bécsiek U20-as csapatának is volt a vezetőedzője, és a klub sportmenedzsereként is dolgozik.

Szabad Kevin, a Vienna Capitals csatára: Ez a szezon az első lépés azon az úton, amelyen a Vienna az U20-tól az EBEL-ig akarja juttatni a játékosait. Úgy gondolom, az Erste Liga tökéletes teret enged a játékosok fejlődésének.  Mindenkit le akarunk győzni, senkitől sem akarunk kikapni, ezzel a mentalitással vágunk neki a szezonnak. Nagyon fiatal csapatunk van, de szerintem ez az egyik nagy erősségünk, hiszen gyorsan tanulunk és tudjuk, hogyan alkalmazkodjunk a többi csapat játékához. Igyekszünk energetikus hokit játszani. Megvan a lehetőségünk, hogy a szezon alatt fejlődjünk. Jól ismerjük egymást, hiszen már az U20-as csapatban is együtt jégkorongoztunk.

Érkeztek: Gernot Wegerer (Linz, EBSYL), Gert Karitnig (Villach, EBEL), Michal Kruckovyc, Vladimir Oscadal (Znojmo, EBYSL), Nick Kuqali (DVTK), Johannes Leitner (no team)

Gyerehokizni