Ausztriával elődöntőzik az U15-ös válogatott

2017.02.10. 18:29 |

Magyarország 2-1-re legyőzte Olaszországot az U15-ös Négy Nemzet Tornán a Jégpalotában a péntek kora délutáni összecsapáson. Ezzel ledőlt, hogy Rastislav Ondrejcik alakulata Ausztriával játszik elődöntőt este.

Két vesztes meccs után péntek délután küzdelmes mérkőzésen sikerült a magyaroknak kicsikarni a győzelmet az olaszok ellen az U15-ös Négy Nemzet Torna csoportkörének záró összecsapásán. A hazai gárda a 17. percben szerzett vezetést, a második harmad közepén pedig már 2-0-ra vezetett a válogatott. Olaszországnak a 44. percben sikerült szépíteni, ám ennél többre már nem futotta az erejükből. A magyarok két gólját Wágner Olivér és Csollák Márkó Ámor szerezte, míg az olaszoknál Thomas de Silvestro talált a kapuba.

Rastislav Ondrejcik, a válogatott vezetőedzője őszintén értékelt a csoportkör után. „Csütörtökön, az osztrákok elleni első meccsen nagyon rosszul kezdtünk, Nagy volt a két csapat között a sebességkülönbség. Több buta kiállítást követően kaptunk összesen három emberhátrányos gólt” – kezdte a tréner. „A csapat azonban tanult belőle, a fiúk rövid megbeszélést követően már megértették, hogy ezen változtatni kell, és este, a szlovénok elleni összecsapáson már látható is volt a fejlődés, végig esélyünk volt a győzelemre. A végén az ellenfél szinte találta azt a két gólt, szerencséjük volt, nekünk viszont sikerült a hátrányt egy gólosra faragni. Le szerettük volna hozni a kapusunkat és úgy támadni, ám erre sajnos már nem maradt idő.” – fejtette ki. „A srácok kő keményen dolgoztak, számomra az eredménytől függetlenül ennek a meccsnek ők a győztesei.”

 Pénteken délután már az eredmény is a formát tükrözte, és az olaszokat szoros mérkőzésen sikerült legyőzni. „Az összecsapás előtt kielemeztük videón a hibáinkat, amelyeket tegnap elkövettünk, átbeszéltük, min kell javítani ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.” – mondta Ondrejcik. „Nagyon tetszik, hogy a fiúk nagyon nyitottak, tanulni akarnak. A jégen is látszik, mennyire figyelnek a részletekre, kéréseinkre. Ez a hozzáállás meghozta eredményét az olaszok ellen, így este az osztrákokkal játszunk majd a döntőbe jutásért” – jelezte.

A játékos keret

Mez

Név

Poz.

Klub

1

Anfang József

K

UTE

20

Ollári Zsombor

K

Backen HC,SWE

25

Orosz Gergely

K

GYŐR

3

Fazakas Erik 

V

DVTK

4

Gál Soma

V

IOGJA

5

Gruff Kevin

V

VASAS

6

Horváth Kristóf

V

VASAS

7

Lászloffy Botond

V

UTE

8

Ortenszky Tamás

V

UTE

9

Ujj Zalán

V

DVTK

10

Antal Norbert

CS

PHC

11

Bekó Lóránt

CS

UTE

12

Csollák Márkó

CS

MAC

13

Érchegyi Ádám

CS

VASAS

14

Fodor Balázs

CS

IOGJA

15

Hrabák Mikes

CS

GEPÁRD

16

Karda Norbert

CS

GYŐR

17

László Márk

CS

MAC

18

Németh József

CS

UTE

21

Strenk Olivér

CS

MAC

22

Tamási László

CS

UTE

23

Varga Balázs

CS

IOGJA

24

Wágner Olivér

CS

UTE

 Edzői stáb
Vezetőedző: Rastislav ONDREJCIK
Edzők: LADÁNYI Balázs, VIRÁG Csaba
Kapusedző: FARKAS Tamás
Meghívott edzők: POSTÁS Ciprián, URBÁN Péter
Fizioterapeuta: SARKADI Csaba
Felszerelés-menedzser: MAGYAR Péter
Csapatvezető: VÉGH Benedek

Menetrend
Február 9., csütörtök 12:40 MAGYARORSZÁG-Ausztria
Február 9., csütörtök 20:10 MAGYARORSZÁG-Szlovénia

Február 10., péntek 12:40 MAGYARORSZÁG-Olaszország
Február 10., péntek 20:10 MAGYARORSZÁG-Ausztria

Február 11., szombat 09:40 Helyosztó #1
Február 11., szombat 12:40 Helyosztó #2

 

Gyerehokizni