Acélos volt a DAB

2018.01.12. 23:40 |
Remek kapusteljesítménynek is köszönhetően nyert a DAB az Újpest ellen az Erste Ligában.

A meccset a kissé tartalékos felállásban, Duschek, Becze, Hüffner és Novotny nélkül pályára lépő Dunaújváros kezdte erősebben, ám a vendégek hamar felvették a ritmust, s az első öt perc után több alkalommal is tesztelték Koitmaa kapust. A túloldalon Sila sem unatkozott, ám a 15. percben éppen az ő hátáról pattant be a kapuba a korong Nageler lövése után, így a DAB szerezte meg vezetés. A bekapott gól után igyekezett sebességet váltani az UTE, de a hazaiak állták a rohamokat.

A stabil védekezésből több veszélyes kontrát is vezetett a hazai együttes, és a 25. percben Turcotte megugrása után köténygóllal növelte az előnyt.  A lila-fehérek továbbra is többször próbálkoztak lövéssel, de azt észt kapus a helyén volt.

A mérkőzés hajrájában felgyorsultak az események, mert Erdélyi az 55. percben emberelőnyből belőtte a DAB harmadik találatát, majd két perccel később Caladi szépített. Szilassy Zoltán kockáztatott, lehozta kapusát, ám Azari üres kapus gólja végleg eldöntötte a meccset.

Turcotte és Azari is 1+1-gyel zárta a meccset, Koitmaa pedig 53 lövést védett.

A Dunaújváros ezzel még esélyes a második hely megszerzésére, a negyedik helyre hajtó UTE sorsa pedig az utolsó körben dől el.

Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Nyilatkozat

Jason Morgan, DAB: „Nagyon jól játszottunk addig a pillanatig, amíg az első harmadban gólt nem lőttünk, ezután nagyon könnyelművé vált a játékunk. Koitmaa óriási volt ma a kapuban, kulcsmomentumokban tudott felnőni a feladathoz. A második és harmadik harmad nagy részében jobban, egyenletesebben játszottunk. Nagy nyomást kaptunk a végén, de számítottunk is rá. Ahogy mondtam, semmi nem számít, sem az, hogy ki van épp a rajtlistán, ki az ellenfél, vagy mi a szituáció, nekünk ugyanazt a teljesítményt kell nyújtani, minden helyzetben, konzisztensen. Kiváló csapatteljesítmény volt, örülök a három pontnak.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Nem lehetek elégedetlen a fiúkkal, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de valahogy nem sikerült ezt most effektíven kihasználni. Vannak ilyen mérkőzések, amikor semmi nem jön össze, 0 vagy 1 góllal pedig nem lehet meccset nyerni. Nincs gond, készülünk vasárnapra, hogy otthon harcoljuk ki a felsőházi szereplésünket.”