A Popraddal és a DVTK-val lett teljes a Visegrád Kupa elődöntős mezőnye

2017.10.12. 12:23 |

A szerdai játéknap mérkőzéseit mindkét hazai csapat megnyugtató, többgólos előnyből várhatta és egyik párharcban sem született meglepetés, a DVTK és a Poprád is magabiztosan jutott tovább.

HK Poprad – UTE 5-1

A Poprad háromgólos előnyből (4-1) várhatta az UTE elleni visszavágót és az egész mérkőzést végig kontrollálták, esélyt sem adva az Újpestnek a felzárkózásra. Az első két harmadban 2 gólt szereztek a hazaiak Abdul és Mylnarovic révén.

Az utolsó játékrészben legalább hat gólt kellett volna szereznie a vendégeknek a hosszabbítás kiharcolásához, ehhez képest a záró harmad elején Fabian és Bondra találataival tovább növelték előnyüket a hazaiak (4-0). Az Újpest ekkor már csak a becsületéért küzdött, hiszen a lényegi kérdések eldőltek. A 46. percben sikerült is szépítenie az újpestieknek Ladislav Sikorcin vette be a poprádi kaput. A találkozó és a párharc utolsó gólját azonban a hazaiak szerezték, Bogoslovskij az 53. percben állította be az 5-1-es végeredményt.

A HK Poprad kettős győzelemmel, 9-2-es összesítéssel jutott az elődöntőbe.

DVTK Jegesmedvék – MsHC Zilina 6-4

5-1-es zsolnai győzelmének köszönhetően kényelmes előnyből vágott neki a mérkőzésnek a DVTK. A Zsolna viszont nem tett le a továbbjutásról, így ennek megfelelően az első perctől nekiesett a hazaiaknak. Konecny a 2. percben bevette Adorján kapuját (0-1). A gólt követően is a vendégek diktálták a találkozó tempóját, azonban egy emberhátrány megtörte a ritmusukat. A harmad végére kezdett magára találni a DVTK és komolyabb helyzeteket is sikerült kialakítaniuk, de ezek kimaradtak, így nem változott az eredmény.

A játék irama a második harmadban sem lankadt, a 7. percben Galanisz egyenlített ki. Lüktető tempóban zajlottak tovább az események, mindkét kapu előtt nagy helyzetek alakultak ki. Gólt azonban továbbra is csak a hazaiak tudtak lőni. Először Galanisz tette bele az ütőjét egy távoli lövésbe, majd 14 másodperccel a harmad vége előtt Ritó már kettőre növelte a Jegesmedvék előnyét (3-1).

A lélektanilag a lehető legrosszabbkor bekapott gól azonban nem törte meg a zsolnaiak lendületét, továbbra is mentek előre. A záró játékrész elején emberelőnybe kerültek a vendégek, amit Poulin révén ki is használtak (3-2). A zöld-sárgák tovább rohamoztak az egyenlítésért, de a 48. percben a hazaiak növelték az előnyüket Miskolczi góljával (4-2). Két percen belül újabb két gólt kaptak, ezzel már 6-2-re vezetett a DVTK. A továbbjutás gyakorlatilag eldőlt, 8 gólt kellett volna 10 perc alatt ledolgoznia vendégeknek. Időt kért a Zsolna és a hátralévő időben még kétszer betaláltak, de a 6-4-es végeredmény ellenére magabiztosan nyert a DVTK. Érdemes kiemelni, hogy a Magosi-Galanisz-Miskolczi sor 4 gólt is szerzett a találkozón. Kettős győzelemmel és 11-5-ös összesítéssel a DVTK jutott negyedikként a Visegrád Kupa elődöntőjébe.

Az elődöntők párosítása:

HK Nitra – Fehérvár AV19