A MOL Liga játékvezetői nyerték a XXII. Michala Bucalu emléktornát

2017.05.04. 10:12 |

Debrecenben rendezték meg idén a XXII. Michala Bucalu emléktornát, amely a magyar MOL Liga játékvezetők csapatának győzelmével zárult.

Sipos Roland, a torna főszervezője elmondta, Magyarország először adhatott otthont a neves szlovák játékvezető emlékére létrehozott viadalnak.

„Az elmúlt évek alatt egyre jobb kapcsolat alakult ki a tornán résztvevő szlovák és magyar játékvezetők között. Így született meg a döntés, hogy 1996 óta először a „hazai pálya” helyett Magyarországon, azon belül Debrecenben rendezzük meg az emléktornát, amely rendkívül sportszerű és barátságos hangulatban zajlott.”

Az idei tornán hat csapat lépett jégre, a házigazda magyarokat két együttes is képviselte a MOL Liga illetve az utánpótlás-bajnokságokban tevékenykedő játékvezetők révén. Kassáról ugyancsak két gárda érkezett, a KKRLH Kosice illetve az Old Boys együttese. Mellettük a Besztercebánya és a Stred (Közép-szlovákiai régió) csapata küzdött az elsőségért.

A torna mindegyik mérkőzésén szoros eredmény született, a végső diadal a MOL Liga játékvezetőké lett. A csapat a magyar utánpótlás-bajnokság játékvezetői gárdáját 3-2-re múlta felül, a kassai öregfiúkat 3-0-ra, Besztercebányát pedig 3-1-re. A negyedik meccsen 1-0-s vereséget szenvedett a Kassától, míg az utolsó összecsapáson 2-0-s győzelmet aratott a Közép-szlovákiai együttes felett.

„A torna természetesen az eredményhirdetéssel, közös vacsorával és hosszú beszélgetéssekkel zárult. Jövőre a viadalt Besztercebányán rendezik, szeretnénk, ha a mostani hat helyett már tizenkét csapat részvételével zajlana” – mondja Sipos.

A XXII. Michala Bucalu emléktorna végeredménye:

1. Hungary MOL Liga, 2. KKRLH Kosice (Kassa), 3. Old boys (Kassa), 4. Stred (Közép-szlovákiai régió), 5. Besztercebánya, 6. Hungary UP

A győztes MOL Liga csapat tagjai:

Herman Tibor, Molnár Márkó, Timár Balázs, Korbuly Gergely, Salánki Attila, Soós Dániel, Bencze Donát, Szabó Dániel, Sipos Roland, Ling Tamás, Bencze Máté, Seres Márk, Sós Zoltán, Sindel Bence, Berger Ákos, Szeszák Martin
Kapusok: Dorogi Kristóf, Gönczi Lajos

Gyerehokizni