A MAC-DHK mérkőzés fegyelmi határozata

2017.03.17. 18:38 |

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 258 (MAC Budapest – Debreceni HK) mérkőzés 60. percében történt esetet, amelynek során SCHULTZ Jesse (Debreceni HK) 25 perces büntetést (UN-SP - sportszerűtlen magatartás) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A Debreceni HK játékosa a mérkőzés 60. percében a végső sípszót követően a mérkőzés játékvezetőjét meglökte, tevékenységét sportszerűtlen hangnemben bírálta. Az eset nem látszik a mérkőzés felvételén. A játékvezetői riport és a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján, a megmozdulás egyértelműen szándékosan történt.

IIHF szabálykönyv 168. SZABÁLY — SPORTSZERŰTLEN MAGATARTÁS
DEFINÍCIÓ: A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki megsérti a sportszerűségre, fair playre és az egymás tiszteletre vonatkozó szabályokat. IIHF szabálykönyv

116. SZABÁLY — HIVATALOS SZEMÉLYEK SÉRTEGETÉSE DEFINÍCIÓ: Egy játékos vagy csapat hivatalos személy arra irányuló kísérlete, hogy megfossza a játékvezetőt a tekintélyétől, megalázza vagy megsértse a játékvezetőt, hogy megkérdőjelezze a játékvezető tisztességét vagy alkalmasságát, vagy tettlegesen lépjen fel egy játékvezetővel szemben. Végleges Kiállítás - A játékos vagy csapat hivatalos személy, aki bármilyen módon fizikai kontaktusba kerül a játékvezetővel, és ez káros a mérkőzés szempontjából.

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága továbbra is a legszigorúbb szankciókkal fogja büntetni azon résztvevőket, akik a játékvezetők tisztességét megkérdőjelezik, szidalmazzák, fenyegetőleg lépnek fel ellenük, vagy bármilyen fizikai kontaktusba lépnek velük.

A Fegyelmi Bizottság ezek miatt SCHULTZ Jesset, a Debreceni HK játékosát 2 mérkőzésről eltiltja.

A játékos részére a mérkőzés folyamán Végleges Kiállítás (MATCH) büntetést szabtak ki a játékvezetők.

IIHF szabálykönyv 110. SZABÁLY — BÜNTETÉSEK IDŐTARTAMA - VÉGLEGES KIÁLLÍTÁS
A Végleges Kiállítás automatikusan legalább egy mérkőzésről való eltiltást von maga után.

SCHULTZ Jesse a fenti szabály értelmében plusz 1 mérkőzés automatikus eltiltást kap csapata soron következő mérkőzéséről.

A játékos a büntetését csapata soron következő MOL Liga mérkőzésein tölti le.

Gyerehokizni