Brassó-DHK mérkőzés fegyelmi határozata

2017.02.21. 14:44 |

A MOL Liga Fegyelmi Bizottsága megvizsgálta a MOL 236 (ASC Corona Brasov – Debreceni HK) mérkőzés 59. percében történt esetet, amelynek során HÁRI Norbert (Debreceni HK) 5+20 perces büntetést (HI-ST- magas bottal való játék, GA-MI - végleges fegyelmi büntetés) kapott. A Fegyelmi Bizottság az alábbiakat állapította meg:

A játékos a mérkőzés 59. percében a botjával ellenfelét háton ütötte.

IIHF szabálykönyv 143. SZABÁLY — MAGAS BOTTAL VALÓ JÁTÉK

DEFINÍCIÓ: A játékos, aki botját vagy annak bármely részét a vállának magassága felett viszi, és annak bármely részével megüti ellenfelét.
A játékost, aki válla felett tartott bottal vagy annak egy részével az ellenfélhez ér, legalább Kisbüntetéssel kell sújtani. A játékost, aki magas bottal való játékkal gondatlanul sérülést okoz ellenfelének, Nagybüntetéssel és Automatikus Végleges Fegyelmi Büntetéssel vagy Végleges Kiállítással kell sújtani.

A Fegyelmi Bizottság a játékvezetők által a pályán kiszabott büntetést helybenhagyja, a játékossal szemben további szankciót nem alkalmaz.